Kina

EkoReka – od kopalk do kina ob Pšati

Domžalec 16.06.2022
Vljudno vabljeni na celodnevni dogodek EkoReka, ki bo v soboto, 18. junija, med 9:00 in 22:00 uro v Športnem parku Mengeš na travniku ob drevoredu, ki vodi do Hotela Harmonija. Dogodek organiziramo Zavod REVIVO, HD&H in AIA – Mladinski center Mengeš… »

Antigona – Kako si upamo!

Domžalec 07.06.2022
2500 let po tem, ko je Sofokles iz mita o Tebanski kraljevi družini izluščil tragedijo o Antigoni in v njej soočil črko zakona in posameznikov etični imperativ, smo dobili kar dve filmski adaptaciji te arhetipske zgodbe. Film je svetovno premiero… »

V Domžale se je vrnil avto KINO

Domžalec 28.05.2022
S projekcijo filma Top Gun: Maverik se je v petek, 28. maja 2022, na parkirišču bivše Metalke v Domžalah na najlepši možen način odprl avto KINO Domžale. Projekt je v Domžalah prvič zaživel pred dvema letoma, ko smo se soočili s koronavirusom… »

Film, ki gledalca ne pusti mlačnega: Prasica, slabšalni izraz za žensko

Domžalec 08.05.2022
Domžalski kino je gostil večkrat nagrajen film, filmski prvenec gledališke režiserke Tijane Zinajić, s provokativnim naslovom Prasica, slabšalno ime za žensko. Reklama in številne nagrade, ki jih je film že prejel, so dodobra požgečkali… »

Domžalska premiera slovenske komične drame Inventura

Domžalec 06.05.2022
Igrani prvenec Darka Sinka je tragikomedija o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. Film je dobil štiri Vesne na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Zgodba filma je nadvse zanimiva. Boris Robič je… »

1. fotografska delavnica v Arboretumu

Domžalec 05.05.2022
Foto kino video klub Mavrica vas vabi na prvo fotografsko delavnico, ki jo organizira v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Zbrali se bomo ob vhodu v Arboretum v soboto 14. maja 2022 ob 9.00 uri. Vabimo ljubitelje fotografije in cvetja vseh starosti… »

Opazovalni dokumentarec Odpuščanje – pronicljiv in pretresljiv prikaz patriarhalne družbe

Domžalec 24.03.2022
Celovečerni prvenec slovenske režiserke Marije Zidar, postavljen v sodobno Albanijo, je pronicljiv in pretresljiv prikaz patriarhalne družbe, ujete med napol pozabljeno preteklost in negotovo sedanjost. Film »ODPUŠČANJE« je dobitnik vesne za… »

Vabljeni na gledališče brez omejitev v Dom kulture Kamnik

Domžalec 25.02.2022
Dom kulture Kamnik ponovno obratuje z vso zmogljivostjo. Nič več presledkov med ljudmi, ki se imajo radi, vsak obiskovalec šteje in vsak stol je preštet. 227 jih ima dvorana Doma kulture Kamnik in najbolj nas veseli to, da bodo stoli ponovno polni… »

Beli bojevnik v črni obleki

Domžalec 11.02.2022
V četrtek, 10. februarja 2022, je v Mestnem kinu Domžale potekala domžalska premiera dokumentarnega filma »Beli bojevnik v črni obleki«. Dokumentarni film govori o vlogi in vplivu Ivana Krambergerja, dobrega človeka iz Negove, na osamosvojitev… »

Nesrečni fuk ali nori pornič #Ajdapiše

Domžalec 11.02.2022
V začetku tedna sem po (pre)dolgem času obiskala domžalski Mestni kino v Berniku in si ogledala romunski film, ki nosi tudi naslov moje današnje kolumne. Film, ki se ga splača ne le pogledati, temveč tudi večkrat ogledati, saj skriva v sebi toliko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem