Kosovo

Kosovu ameriške rakete, ki uničujejo tanke v Ukrajini

Delo 15.01.2024
Novo rožljanje z orožjem v Prištini in Beogradu ne bo sprostilo napetosti na najbolj občutljivem delu regije. V nadaljevanju preberite: Združene države Amerike so odobrile prodajo več sto protitankovskih raket javelin obrambnim silam Kosova… »

»Srbija mora razvijati odnose tudi z državami, ki oborožujejo Kosovo«

Mladina 15.01.2024
Srbski zunanji minister Ivica Dačić poudarja, da se mora oboroževati tudi Srbija, čeprav se "nima namena vojskovati" Srbski zunanji minister Ivica Dačić je kritičen do napovedi ameriške prodaje raket Prištini, češ da je to usmerjeno v krepitev… »

Učenci priseljenci vstopijo v drugačen šolski sistem, med neznane vrstnike in nov jezik

RTV Slovenija 15.01.2024
V osnovnih šolah narašča število učencev, katerih materni jezik ni slovenščina. Njihovo vključevanje v šolski sistem postaja vse večji izziv. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje idejo o pripravljalnicah zavrača, v nekaterih šolah jo… »

Slovenkam so ob težavah z opremo na pomoč priskočile te tekmovalke

Zurnal24 13.01.2024
V slovenski reprezentanci so bili zadovoljni, da so sploh lahko nastopili. Na tekmi v Sapporu so imele slovenske skakalke obilico težav. Na Japonsko so namreč prispele brez opreme in prtljage, zato so petkovi treningi minili brez njihove udeležbe… »

Umirajoči v Ulici zaprtih pekarn

Delo 13.01.2024
Zgodbe o velikih zločinih in nebrzdani človeški zlobi bi morale biti opomin, da se kaj takega ne ponovi, a so zgolj nekakšen načrt za prihodnje tragedije. V nadaljevanju preberite: Tako kot je v gosti megli vsako mesto videti podobno, se tudi na… »

Kdaj bodo Slovenke dočakale opremo? Ema Klinec prepričana, da jih na tekmi ne bo.

SiolNET 12.01.2024
Slovenske smučarske skakalke v Saporu še vedno čakajo na skakalno opremo in prtljago, ki se je izgubila med potovanjem na Japonsko. Ema Klinec glede tega ni preveč optimistična. "Na žalost prvo tekmo v Saporu najverjetneje izpuščamo ... Upamo, da… »

Slovenke, ki so še vedno brez opreme in prtljage, v Saporu ostale brez treninga

SiolNET 12.01.2024
Slovenska četverica smučarskih skakalk na čelu z nosilko rumene majice v svetovnem pokalu Niko Prevc je na Japonsko, kjer bosta v Saporu in Zau naslednji postojanki sezone, prispela brez opreme in prtljage. Tudi zato so prvi trije skoki za trening na… »

Slovenke v Saporu še čakajo na opremo, kvalifikacije prestavljene na soboto

RTV Slovenija 12.01.2024
Slovenska četverica smučarskih skakalk na čelu z nosilko rumene majice v svetovnem pokalu Niko Prevc je na Japonsko, kjer bosta v Saporu in Zau naslednji postojanki sezone, prispela brez opreme in prtljage. Tudi zato so prvi trije skoki za trening na… »

Po pristanku na Japonskem šok za naše skakalke, je ogrožen celo nastop?

Zurnal24 12.01.2024
Treningi v Saporru so se začeli brez slovenskih in kanadskih skakalk ter predstavnice Kosova. Slovensko četverico smučarskih skakalk na čelu z nosilko rumene majice v svetovnem pokalu Niko Prevc je ob pristanku na Japonskem, kjer bosta v Sapporu in… »

ZDA odobrile prodajo protitankovskih raket Kosovu

RTV Slovenija 11.01.2024
Ameriško zunanje ministrstvo je odobrilo prodajo prenosnih protioklepnih raketnih sistemov javelin Kosovu, ki bo za 246 raket odštelo približno 75 milijonov dolarjev. Ameriški veleposlanik v Beogradu Christopher Hill je na srečanju srbskega… »

Novice dneva »

Dončić zrušil Jordanov rekord

Zurnal24 pred dvema uramaše 5 povezanih

»Uporaba takšnih kemikalij ni osamljen primer«

Mladina pred 6 uramiše 1 povezana

Vikrotijo Ši je »rodila« umetna inteligenca

Delo pred 36 minutamiše 2 povezani

Je med najbolje ocenjenimi župani tudi vaš?

Zurnal24 pred dvema uramaše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem