Kosovo

ZDA s klofuto Vučiću

Zurnal24 11.01.2024
Odločitev je srbskemu predsedniku danes sporočil ameriški veleposlanik. Christopher Hill, veleposlanik ZDA v Beogradu, je na današnjem srečanju srbskega predsednika Aleksandra Vučića seznanil, da bodo ZDA odobrile prodajo protitankovskih raket… »

Hill seznanil Vučića s pristankom ZDA na prodajo raket Kosovu

Dnevnik 11.01.2024
Ameriški veleposlanik v Beogradu Christopher Hill je na današnjem srečanju srbskega predsednika Aleksandra Vučića seznanil, da bodo ZDA odobrile prodajo protitankovskih raket javelin Kosovu, za kar je prosila Priština, so sporočili iz… »

SE MU JE MUDILO PO GLOBO? 'Hitrega dirkača' ujeli po očividčevi prijavi

Regional 10.01.2024
Danes je ob 0.45 policiste poklical očividec in prijavil, da na cesti od Gradišča proti Kozini pelje osebni avtomobil italijanske registracije, ki čez vasi vozi 100 km/h in več, prehiteva v škarje in vozi čez polno črto. Policisti so ga izsledili… »

Nataša Pirc Musar: Slovenski vojaki v tujini so pomembni predstavniki vrednot Slovenije

RTV Slovenija 09.01.2024
Na mednarodnih operacijah deluje 292 pripadnikov Slovenske vojske. Po videozvezi so jih nagovorili predstavniki slovenske države: predsednica republike Nataša Pirc Musar, obrambni minister Marjan Šarec, pa tudi načelnik generalštaba Robert Glavaš… »

Pirc Musarjeva: Slovenski vojaki v tujini so pomembni predstavniki vrednot Slovenije

SiolNET 09.01.2024
Predsednica republike Nataša Pirc Musar, obrambni minister Marjan Šarec in načelnik generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš so danes nagovorili pripadnice in pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodnih operacijah in misijah v tujini… »

NA PRIMORSKI AC BEŽAL PRED POLICISTI, NATO PA ŠE PEŠ: V avtu tudi dva državljana Turčije, ki sta zapustila azilni dom

Regional 09.01.2024
Včeraj ob 19. uri so policisti na avtocesti od Raubarkomande proti Postojni zaustavljali osebni avtomobil VW Touran, srbske registracije, ki je bežal. Ustavil je na izvoznem kraku iz avtoceste v Postojni, nato pa peš pobegnil iz vozila proti mestu… »

42-letnik upošteval navigacijo! Obrnil kar v predoru in peljal v napačni smeri

Necenzurirano 07.01.2024
V noči na soboto je 42-letni voznik nevarno manevriral v predoru pod Gradcem. Nekaj pred 23. uro je zapeljal v predor Plabutschtunnel, ki je speljan pod Gradcem na avstrijskem Štajerskem. Po približno 1600 metrih vožnje po 10 kilometrov dolgem predoru… »

Španija priznala kosovske potne liste

SiolNET 07.01.2024
Španija je privolila v priznavanje kosovskih potnih listov, kar pa ne pomeni, da uradno priznava tudi neodvisno Kosovo, je v soboto sporočil podpredsednik vlade v Prištini Besnik Bislimi. Iz dokumenta EU je namreč razvidno, da se je Madrid za to… »

Kosovo bo ukinilo prekrivanje državnih simbolov na srbskih registrskih tablicah

RTV Slovenija 05.01.2024
Kosovska vlada je v četrtek sprejela odločitev o ukinitvi prekrivanja srbskih registrskih tablic na vozilih, ki vstopajo v državo, poročajo kosovski mediji. Vlada v Prištini se je odločila, da srbskih državnih simbolov na srbskih registrskih… »

Velike težave ene najrevnejših evropskih držav

SiolNET 03.01.2024
Kosovo je ena od najrevnejših držav v Evropi. Številni njeni prebivalci zato iščejo delo v bogatejših državah, tudi v Sloveniji. To izseljevanje delovne sile je tako obsežno, da so kosovski delodajalci prisiljeni uvažati delovno silo iz Azije. A… »

Novice dneva »

Verjela je, da vse mine, a v Ljubezni nič ne umre

Delo pred tremi uramiše 8 povezanih

Sijajni Dončić potopil Clipperse

Dnevnik pred dvema uramaše 5 povezanih

Kdo je Viktorija, ki bo pomagala Zelenskemu?

Zurnal24 pred 8 uramiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem