Moskva

Rusija opozarja Nato, da bi bilo pošiljanje vojakov v Ukrajino "izjemno nevarno"

RTV Slovenija pred eno uro
Rusija je posvarila zvezo Nato pred morebitnim pošiljanjem enot v Ukrajino, kar bi bilo po mnenju Moskve izredno nevarno početje, medtem ko je bilo v ruskih napadih na Ukrajino poškodovanih več termoelektrarn. Moskva je sporočila, da pozorno spremlja… »

#video Putinova prisega in razkritje načrtovalcev atentata na Zelenskega

Dnevnik pred 17 urami
Ruski predsednik Vladimir Putin je prisegel za svoj peti predsedniški mandat. Medtem ko je v Moskvi potekalo slavje, so v Kijevu razkrili zaroto z načrtovanjem atentata na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Verjetno temeljno sporočilo… »

Putin prisegel petič, na oblasti bo vsaj še do leta 2030

Delo pred 1 dnevom
Večina članic EU, vključno s Slovenijo, se inavguracije ni udeležila. Ruski predsednik Vladimir Putin je danes prisegel za peti mandat predsednika Rusije, s katerim bo na oblasti ostal vsaj do leta 2030, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na… »

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja naj bi odpotoval zaradi ženske

Necenzurirano pred 1 dnevom
Ruski organi pregona so pred dnevi na skrajnem vzhodu Rusije aretirali ameriškega vojaka, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja tatvine. V ameriški vojski so v ponedeljek potrdili, da je v primežu ruskih organov pregona pristal njihov vojak, ki je v… »

Rusija je Veliki Britaniji zagrozila z napadi

Zurnal24 pred 1 dnevom
Če bodo napadali ruske cilje, bi tudi Rusija lahko napadla britanske cilje "na ozemlju Ukrajine in drugod". Rusija bi lahko izvedla napade na cilje Združenega kraljestva v Ukrajini in drugod, je danes sporočilo rusko zunanje ministrstvo, potem ko je… »

Zaradi kibernetskega napada nemški veleposlanik za teden dni domov

Delo pred 2 dnevoma
Kibernetski napad na SPD je lani izvedla hekerska skupina pod okriljem ruske vojaške obveščevalne službe. Nemčija je začasno odpoklicala svojega veleposlanika v Moskvi Alexandra Grafa Lambsdorffa zaradi lanskega kibernetskega napada na vladajočo… »

XI V EVROPI: Na Zahodu so zaskrbljeni, da Moskva že uporablja kitajsko tehnologijo za orožje

Regional pred 2 dnevoma
Kitajski predsednik Xi Jinping je v nedeljo prispel v Francijo na uradni obisk, v okviru katerega bo do petka obiskal še Srbijo in Madžarsko. V današnjih pogovorih v Parizu, kjer se bo Xiju in francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu pridružila… »

Kitajski predsednik Ši začenja obisk v Evropi

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Kitajski predsednik Ši Džinping danes začenja šestdnevni uradni obisk v Evropi, v okviru katerega bo do torka v Franciji, nato pa do petka še v Srbiji in na Madžarskem. V Parizu bodo v ospredju pogovorov predvidoma mednarodne krize. Šija bo sprejel… »

NOVA POTEZA RUSIJE: Zelenskega je uvrstila na seznam iskanih oseb

Regional pred 3 dnevi
Rusija je na seznam iskanih oseb uvrstila ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, poročajo ruske tiskovne agencije, ki se sklicujejo na seznam iskanih oseb notranjega ministrstva v Moskvi. Razlogov za uvrstitev Zelenskega na seznam v Moskvi niso… »

KONFERENCA ZA MIR V UKRAJINI: Švica povabila vse, razen Rusije

Regional pred 5 dnevi
Švicarska vlada je danes sporočila, da je na konferenco o miru v Ukrajini, ki bo sredi junija v Švici, povabila 160 delegacij, med katerimi pa ni ruske. Kot so pojasnili v Bernu, je Švica sicer odprta za rusko sodelovanje na konferenci, a je Moskva… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem