Rusija

Papež obsodil ukrajinsko prepoved z Rusijo povezane pravoslavne cerkve

RTV Slovenija 25.08.2024
Papež Frančišek je obsodil ukrajinsko prepoved z Rusijo povezane pravoslavne cerkve. "Človek z molitvijo ne more storiti ničesar slabega," je dejal papež vernikom v Rimu. "Nobena krščanska cerkev ne sme biti neposredno ali posredno ukinjena… »

Pozor, na tak sodoben način so hoteli prek oglasa nategniti bralca

Zurnal24 24.08.2024
Predstavljal se je kot verodostojen kupec. Na koncu se je izkazalo vse kaj drugega. Javil se nam je bralec, ki je bil priča poskusa prevare prek spletnega oglasnika Bolha.com. Na njegov oglas, da prodaja skoraj nov hladilnik, je dobil SMS potencialnega… »

Ukrajina že tretje leto dan neodvisnosti zaznamuje med vojno z Rusijo

RTV Slovenija 24.08.2024
Ukrajina zaznamuje dan neodvisnosti. Na Prešernovem trgu v Ljubljani je potekal shod Ukrajincev. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob tem v nagovoru zatrdil, da je Rusija želela uničiti Ukrajino, vendar se je vojna vrnila k njej domov… »

Biden naznanil novo pomoč za Ukrajino v vrednosti 125 milijonov dolarjev

RTV Slovenija 24.08.2024
Ameriški predsednik Joe Biden je v petek govoril s predsednikom Ukrajine Volodimirjem Zelenskim in naznanil novo vojaško pomoč za Kijev. Zelenski je poudaril, da njegova država trenutno potrebuje zlasti zračno obrambo. Biden je v pogovoru na… »

Rusija in Ukrajina izmenjali 230 vojnih ujetnikov

RTV Slovenija 24.08.2024
Rusija in Ukrajina sta izmenjali vsaka po 115 vojnih ujetnikov. Obe državi sta se zahvalili Združenim arabskim emiratom, ki so posredovali pri dogovoru o izmenjavi. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob izmenjavi dejal, da se je "danes domov… »

Danski študent arheologije naletel na pravcati vikinški zaklad

RTV Slovenija 23.08.2024
Na Danskem je študent arheologije z detektorjem kovin naletel na dragoceno arheološko najdbo – odkril je sedem srebrnih zapestnic iz vikinškega časa. Gre za izjemno najdbo, ki kaže na razvejanost trgovskih povezav Vikingov, sporočajo iz Muzeja… »

Modi v Kijevu Zelenskega pozval k pogovorom z Rusijo

RTV Slovenija 23.08.2024
Kijev je nekaj tednov po obisku Moskve obiskal indijski premier Narendra Modi. Ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega je pozval k pogovorom z Rusijo. Pot do rešitve sta po Modijevih besedah lahko samo dialog in diplomacija. Modi je dejal, da je… »

Putin obtožil Ukrajino poskusa napada na jedrsko elektrarno v Kursku

RTV Slovenija 22.08.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je obtožil Ukrajino, da je skušala napasti jedrsko elektrarno Kursk, o čemer je Moskva obvestila Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA). Jedrsko elektrarno Kursk namerava prihodnji teden obiskati direktor IAEA-ja… »

Zelenski: Krepimo sile na vzhodu, da zaustavimo rusko napredovanje

RTV Slovenija 21.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da ukrajinska vojska krepi svojo prisotnost na vzhodu države, saj se zavedajo namer ruske vojske, ki se trudi zavzeti strateško pomembno mesto Pokrovsk. V televizijskem govoru je Zelenski povedal, da se… »

Ukrajina se z ratifikacijo Rimskega statuta pridružuje Mednarodnemu kazenskemu sodišču

RTV Slovenija 21.08.2024
Ukrajinski parlament je ratificiral Rimski statut, s čimer se država pridružuje Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC). To bo Kijevu omogočilo, da Rusijo zaradi domnevnih vojnih zločinov privede pred sodišče. "Parlament je podprl ratifikacijo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem