Rusija

Necenzurirano: Novi lastnik elitnega zemljišča, ki je Musarju prineslo milijone, povezan z Rusi

Necenzurirano 21.08.2024
Eno od najbolj zaželenih zemljišč v Ljubljani, ki ga je Aleš Musar, soprog predsednice Nataše Pirc Musar, za tri milijone evrov prodal le nekaj dni po njeni izvolitvi za predsednico republike, naj bi potihoma dobilo novega lastnika, in sicer osebo… »

To je novi lastnik zemljišča, ki je Musarju prineslo milijone. Povezan je z Rusi.

Necenzurirano 21.08.2024
Eno najbolj zaželenih zemljišč v Ljubljani, ki ga je Aleš Musar za tri milijone evrov prodal le nekaj dni po izvolitvi Nataše Pirc Musar za predsednico republike, je potihoma dobilo novega lastnika. Tudi ta je v preteklosti obračal denar iz Rusije… »

»Gre za vprašanje človečnosti sveta«

Mladina 21.08.2024
IZJAVA DNEVA. "Če se to, kar se dogaja v Gazi, ne bo ustavilo, se bo v grozovitejši obliki zgodilo tudi na Zahodnem bregu. Če svet ne bo ukrepal, se bo situacija še poslabšala. Če bo svet še naprej zgolj prijazno spremljal okupacijo, bodo ljudi… »

Rusija sporočila, da je zavzela pomembno logistično vozlišče v Donecku

RTV Slovenija 20.08.2024
Ruska vojska je sporočila, da je zavzela kraj Nju Jork, pomembno logistično vozlišče v ukrajinski regiji Doneck. V Ukrajini bodo prepovedali delovanje Ukrajinske pravoslavne cerkve moskovskega patriarhata. Mestece Nju Jork, ki je imelo pred začetkom… »

»V Ukrajini ne bo moskovske cerkve«

Mladina 20.08.2024
Ukrajinski poslanci so danes izglasovali predlog zakona, ki prepoveduje delovanje verskih organizacij, povezanih z Rusijo, vključno z ukrajinsko pravoslavno cerkvijo moskovskega patriarhata. Ukrajinski poslanci so danes izglasovali predlog zakona, ki… »

Tadžikistansko-ruska pevka Maniža z uporniško pesmijo poziva k miru

RTV Slovenija 20.08.2024
Maniža, ki je leta 2021 kot zadnja izvajalka zastopala Rusijo na Evroviziji, je izdala uporniško skladbo, v kateri poziva k miru. "Gun" ("Pištola"), predelavo skladbe, ki jo je napisala pred desetimi leti, je izdala konec julija kot single, bo pa tudi… »

Ob zadostni napolnjenosti skladišč tudi prekinitev dobave ruskega plina ne bo povzročila težav

RTV Slovenija 20.08.2024
Nekaj skrbi glede oskrbe s plinom pred letošnjo zimo je, ne pa toliko kot pred dvema letoma ob izbruhu vojne v Ukrajini. Trgi se ob spopadih v regiji, kjer ruski zemeljski plin priteka v Evropo, niso odzvali s paniko, saj so skladišča dobro zapolnjena… »

Zelenski zaveznike pozval, naj dovolijo uporabo zahodnega orožja globoko v Rusiji

RTV Slovenija 19.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da želi Kijev v ruski Kurski oblasti vzpostaviti tamponsko območje, s katerim bi ruskim silam preprečili nove napade. Zahodne zaveznike je pozval, naj dovolijo uporabo njihovega orožja globoko v… »

Litva začela graditi vojaško oporišče, kjer bo razporejenih do 4000 nemških vojakov

RTV Slovenija 19.08.2024
Litva je začela graditi vojaško oporišče, kjer bo razporejenih do 4000 nemških vojakov, pripravljenih na boj. Oporišče naj bi bilo končano do konca leta 2027. Litovska vlada je povišala davke za financiranje večje vojaške porabe. Razporeditev v… »

Lavrov dejal, da so sabotaže plinovodov Severni tok 1 in 2 naročile ZDA

RTV Slovenija 19.08.2024
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v izjavi za ruske medije izrazil prepričanje, da so ZDA naročile izvedbo sabotaž plinovodov Severni tok 1 in 2 septembra 2022. Rusija je krivdo za eksplozije v Baltskem morju že večkrat pripisala Zahodu. "Tudi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem