Rusija

Ukrajinske sile uničile za Rusijo strateško pomemben most prek reke Sejm

RTV Slovenija 17.08.2024
Ukrajinske sile so uničile strateško pomemben most prek reke Sejm. Rusija zatrjuje, da je Ukrajina pri tem uporabila zahodno, najverjetneje ameriško orožje, očita pa ji tudi, da je bilo v napadu ubitih več prostovoljcev, ki so pomagali pri… »

Evropa v lovu na nove vojake. Kako "in" je naborništvo?

Finance.si 17.08.2024
Zaradi strahu pred vojno z Rusijo se države EU odločajo za vrnitev k splošnemu naborništvu, čeprav v sodobnejši preobleki.… »

Evropa v lovu na nove vojake. Kako "in" je naborništvo?

Finance.si 17.08.2024
Zaradi strahu pred vojno z Rusijo se države EU odločajo za vrnitev k splošnemu naborništvu, čeprav v sodobnejši preobleki.… »

Ukrajinci uničili pomembno rusko povezavo

Zurnal24 17.08.2024
Ukrajinska letala so v petek uničila most v ruski obmejni regiji Kursk, ki je predstavljal pomembno povezavo za oskrbo ruske vojske in evakuacijo civilistov med trajajočimi spopadi. Posnetek napada je objavil poveljnik ukrajinskih letalskih sil Mikola… »

»Vojna v Ukrajini izčrpava Evropo, ne Rusije«

Mladina 16.08.2024
IZJAVA DNEVA. "Vojna izčrpavanja je ena ključnih vojaških strategij, v kateri nasprotnik zmaga v vojni brez odločilne bitke, z izčrpavanjem sovražnika z nenehnim povzročanjem izgub vojakov, materiala in morale do točke zloma. Tipični zgodovinski… »

Rusija obtožila Zahod za vdor Ukrajincev: "Smo na robu tretje svetovne vojne!"

Zurnal24 16.08.2024
Ofenziva ukrajinske vojske na področje ruskega Kurska je povzročila nemir v Moskvi. Potem, ko je Ukrajina 6. avgusta začela nepričakovano ofenzivo na rusko ozemlje južno od Kurska, ruski vojski še ni uspelo pregnati sovražnikov. Slednji so, kot je… »

Legendarna tenisačica pri 67 letih postala prvič mamica

Necenzurirano 16.08.2024
Martina Navratilova, 20-kratna zmagovalka Wimbledona, znova poskrbela za razburjenje, saj je pri svojih 67 letih prvič postala mama. S partnerko, Julijo Lemigovo (52 let) je namreč posvojila dva fantka. Na Češkoslovaškem rojena Navratilova in v… »

Smo pripravljeni na zimo brez ruskega plina?

Necenzurirano 16.08.2024
Ukrajinski vojaški vdor v Rusijo je vnovič odprl vprašanje prihodnjih dobav ruskega zemeljskega plina v Evropo. V družbi Plinovodi so prepričani, da plinska oskrba Slovenije tudi ob morebitnem zaostrovanju ne bo ogrožena. Ukrajinski vojaški vdor v… »

Komentar / Putin v Bruslju

Mladina 16.08.2024
Je Rusija za Unijo resna vojaška grožnja? Boj se Rusov, je nekoč davno z akrostihom k članku napisal Tit Doberšek, novinar in odgovorni urednik Dela, in si tako pridobil status nežnega disidenta. To je bilo še v času Sovjetske zveze, Jugoslavije… »

ZDA ostajajo na vrhu, Slovenija še naprej enajsta

RTV Slovenija 15.08.2024
Košarkarji ZDA, ki so osvojili zlato medaljo na OI, ostajajo na vrhu lestvice Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Srbi, bronasti na OI, so na drugem mestu prehiteli Nemce. Slovenija še naprej zaseda 11. mesto. V prvi deseterici so pred Slovenijo še… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem