Rusija

Litva začela graditi vojaško oporišče, kjer bo razporejenih do 4000 nemških vojakov

RTV Slovenija 19.08.2024
Litva je začela graditi vojaško oporišče, kjer bo razporejenih do 4000 nemških vojakov, pripravljenih na boj. Oporišče naj bi bilo končano do konca leta 2027. Litovska vlada je povišala davke za financiranje večje vojaške porabe. Razporeditev v… »

Lavrov dejal, da so sabotaže plinovodov Severni tok 1 in 2 naročile ZDA

RTV Slovenija 19.08.2024
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v izjavi za ruske medije izrazil prepričanje, da so ZDA naročile izvedbo sabotaž plinovodov Severni tok 1 in 2 septembra 2022. Rusija je krivdo za eksplozije v Baltskem morju že večkrat pripisala Zahodu. "Tudi… »

Rusko tožilstvo prepovedalo delovanje fundacije Georgea Clooneyja

Mladina 19.08.2024
Med razlogi za prepoved navajajo očitke diskreditacije Rusije in podpiranja ekstremistov. Rusko generalno tožilstvo je danes sporočilo, da je prepovedalo delovanje fundacije, ki sta jo ustanovila ameriški filmski zvezdnik George Clooney in njegova… »

Rusija nad fundacijo Georgea Clooneyja – v Rusiji ni več zaželena

RTV Slovenija 19.08.2024
Rusko generalno tožilstvo je sporočilo, da je prepovedalo delovanje fundacije, ki sta jo ustanovila ameriški filmski zvezdnik George Clooney in njegova žena Amal, znana pravnica s področja človekovih pravic. "Dejavnosti Clooneyjeve fundacije za… »

Ameriško letalo se je "nevarno približalo" ruskemu, skoraj prišlo do trčenja

Zurnal24 19.08.2024
Visoki predstavnik ruskih oboroženih sil je razkril dogodek, ki bi lahko zelo zapletel mednarodne odnose. Oborožene sile Rusije niso dejavne le na ukrajinskem bojišču, ampak so, tako kot ameriške, prisotne v Siriji. Tam se je nedavno zgodil incident… »

Lampreht: Kar koli se v Rusiji zgodi, Kremelj skuša ustvariti vtis, da je oblast še vedno trdna

RTV Slovenija 19.08.2024
Nekdanji dopisnik RTV-ja iz Moskve Miha Lampreht po vdoru ukrajinskih sil v Rusijo meni, da se Kremelj posveča predvsem nadzoru javnega mnenja in skuša prikazati, da je ruska oblast še vedno trdna, stanje pa daleč od katastrofalnega. Po več mesecih… »

Video: Naprej potres, nato je izbruhnil še vulkan

Necenzurirano 18.08.2024
Ruski državni mediji poročajo, da je po potresu z magnitudo 7.2, ki je prizadel vzhodno obalo Rusije, kasneje izbruhnil še vulkan Šiveluč. Vulkan je od obalnega mesta Petropavlovsk-Kamčatski, ki ima okoli 180.000 prebivalcev, oddaljen okrog 450… »

Ukrajinske sile sporočile, da so uničile še en most v Rusiji. Lukašenko: Ukrajina kopiči sile.

RTV Slovenija 18.08.2024
Ukrajinske oblasti so sporočile, da so ponoči preprečili več ruskih zračnih napadov na cilje v Ukrajini, Rusija pa navaja, da je sestrelila več ukrajinskih brezpilotnikov. IAEA medtem opozarja na poslabševanje varnosti jedrske elektrarne v… »

Evropa v lovu na nove vojake. Kako "in" je naborništvo?

Finance.si 17.08.2024
Zaradi strahu pred vojno z Rusijo se države EU odločajo za vrnitev k splošnemu naborništvu, čeprav v sodobnejši preobleki.… »

KOGA ITALIJA VRAČA V SLOVENIJO? Objavljen je seznam tistih, ki jih Italijani zavrnejo na meji

Regional 17.08.2024
Iz poročila italijanskega Ministrstva za notranje zadeve o številu zavrnitev na meji s Slovenijo za obdobje od 21. oktobra 2023 do konca marca 2024 izhaja, da je bilo med 1.450 vrnjenih v Slovenijo največ Maročanov, Turkov, Sirijcev in Kosovcev… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem