Rusija

Zelenski: Ukrajina ima načrt za končanje vojne, vdor v Kursk je le eden od korakov

Necenzurirano 27.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na današnji novinarski konferenci dejal, da Kijev ima načrt za končanje vojne. Zelenski je poudaril, da se bo vojna z Rusijo enkrat končala z dialogom, a da mora biti Ukrajina takrat v dobrem položaju… »

Pogled od blizu: tako Ukrajinci v zraku klatijo ruske drone

Zurnal24 27.08.2024
Vojna v Ukrajini traja že 915 dni. Rusija je okrepila zračne napade v vseh ukrajinskih regijah. Rusija dan po enih od najhujših zračnih napadov nad Ukrajino doslej danes izvedla novo obstreljevanje ukrajinskih mest. Ukrajinske oblasti so zgodaj davi… »

»Dokler obstajajo Združeni narodi, bo obstajal varnostni svet«

Mladina 27.08.2024
IZJAVA DNEVA. "Varnostni svet odraža razmerja med velikimi silami. Lahko je deloval v času bipolarnosti. Velesile so si razdelile svet in vsaka je dominirala v svojem vplivnem območju. Takrat je varnostni svet stopil vmes. Tudi v unipolarnem svetu, v… »

Nad Ukrajino več kot 200 brezpilotnikov in raket. Zelenski: Eden največjih ruskih napadov do zdaj.

RTV Slovenija 26.08.2024
V ukrajinskem glavnem mestu Kijev je ponoči odjeknilo več eksplozij, po vsej državi so se zjutraj znova oglasile sirene za zračne napade. Predsednik države Volodimir Zelenski je dejal, da je Rusija napadla državo z več kot 200 brezpilotniki in… »

Video: Eksplozija in požar v največji ruski rafineriji nafte

Necenzurirano 26.08.2024
Danes je prišlo do eksplozije in posledičnega požara v največji rafineriji nafte v Rusiji, ki se nahaja v Omsku, ki leži več kot 2000 kilometrov od ukrajinske meje. Ni še znano ali je incident povezan z napadi ukrajinskih dronov, ki se zadnje čase… »

Zelenski / »Življenje ima povsod enako vrednost«

Mladina 26.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je vojaška letalstva zahodnih zaveznic pozval, naj pomagajo Ukrajini pri obrambi pred ruskimi raketnimi napadi in napadi z brezpilotnimi letalniki. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes vojaška… »

Rusi nad Ukrajino poslali več kot 200 dronov in raket

Necenzurirano 26.08.2024
Ruska vojska je sprožila obsežnejši napad na ozemlje Ukrajine. Izstrelili so več kot sto raket in okoli 100 dronov. Ukrajinski predsednik Volodmir Zelenski je evropske države in ZDA pozval, naj se še bolj aktvino vključijo v vojno proti Rusiji… »

Več mrtvih v napadih na Ukrajino in Rusijo

RTV Slovenija 25.08.2024
Rusija je ponoči izstrelila več raket in brezpilotnih letal na sever in vzhod Ukrajine, zračna obramba pa je večino izstrelkov uničila, je sporočila ukrajinska vojska. V ukrajinskem napadu na Belgorodsko oblast je umrlo pet ljudi. Napad je bil… »

Aretirali prvega moža Telegrama

Mladina 25.08.2024
Na pridržanje so se že odzvale ruske oblasti in Edward Snowden. Francoska policija je na letališču v bližini Pariza aretirala soustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Telegrama Pavla Durova, in sicer zaradi domnevnih kaznivih dejanj… »

Francija aretirala Durova, prvega moža Telegrama. Rusija zahteva konzularni dostop.

RTV Slovenija 25.08.2024
Francoska policija je na letališču v bližini Pariza aretirala soustanovitelja in glavnega izvršnega direktorja Telegrama Pavla Durova, in sicer zaradi domnevnih kaznivih dejanj, povezanih z njegovo aplikacijo za sporočanje Telegram… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem