Rusija

Le toliko športnikov bo Rusija imela v Parizu

Zurnal24 17.07.2024
Ruska olimpijska zasedba bo sila okrnjena. Ruski šport še kako čuti posledice politike svoje države v Ukrajini. Še vedno so reprezentance izključene praktično z vseh velikih tekmovanj, posamezniki pod strogimi pogoji v nekaterih posamičnih… »

Avstralija od Rusije zahteva odgovornost za sestrelitev letala MH17

RTV Slovenija 17.07.2024
Avstralija bo od Rusije še naprej zahtevala odgovornost za sestrelitev malezijskega letala MH17, je na spominski slovesnosti v parlamentu ob deseti obletnici sestrelitve letala obljubila avstralska zunanja ministrica Penny Wong. Na spominski slovesnosti… »

#video Obletnica sestrelitve potniškega letala MH17: Avstralija od Rusije zahteva odgovornost

Dnevnik 17.07.2024
Avstralija bo od Rusije še naprej zahtevala odgovornost za sestrelitev malezijskega letala MH17, je na današnji spominski slovesnosti v parlamentu ob deseti obletnici sestrelitve letala obljubila avstralska zunanja ministrica Penny Wong. S slovesnostjo… »

Žbogar v VS ZN izpostavil pomen spoštovanja ustanovne listine ZN

Dnevnik 16.07.2024
Predpogoj za ponovno vzpostavitev zaupanja v multilateralni svetovni red je spoštovanje ustanovne listine ZN, je na današnjem zasedanju Varnostnega sveta izpostavil veleposlanik Samuel Žbogar. Zasedanje je v času svojega julijskega predsedovanja… »

Orban: Trump je pripravljen na vlogo mirovnega posrednika in ima načrt za končanje vojne v Ukrajini

RTV Slovenija 16.07.2024
Donald Trump je v primeru izvolitve za ameriškega predsednika pripravljen nemudoma delovati kot mirovni posrednik v vojni med Rusijo in Ukrajino, je v pismu voditeljem EU-ja sporočil madžarski premier Viktor Orban. Orban je v pismu predsedniku… »

Odziv iz Kremlja na povabilo Zelenskega, da bi se morala Rusija udeležiti mirovne konference

Dnevnik 15.07.2024
Na izjavo Volodimirja Zelenskega, da bi se tudi Rusija morala udeležiti drugega mirovnega vrha o Ukrajini, so se odzvali v Kremlju. V Moskvi sicer navdušenja niso pokazali, pišejo tuji mediji, čeprav je Zelenski omenjal pripravljenost na pogovore z… »

Olena Zelenska odprla razstavo krimskega zlata, ki sta si ga prisvajali tako Ukrajina kot Rusija

RTV Slovenija 15.07.2024
Leta 2014, kmalu po odprtju razstave t. i. krimskega zlata v Amsterdamu, si je Rusija priključila Krim, med Ukrajino in Rusijo pa se je vnel spor, kam naj se eksponati vrnejo po razstavi. Ti so zdaj po desetletju razprtij na ogled v Kijevu. Eksponati, ki… »

Nova sveta vojna

Gorenjski glas 15.07.2024
»Niti vojna proti Rusiji v Ukrajini niti vojna proti Palestincem v Gazi nimata politične strategije. Pavšalne izjave o uničenju sovražnika namreč niso politična strategija. Sami predstavniki izraelske vojske pravijo, da Izrael nima koherentne… »

Tako cinično se je na poskus atentata na Trumpa odzvala Rusija

Zurnal24 14.07.2024
Moskva je danes pozvala ZDA, naj proučijo svojo politiko spodbujanja sovraštva, medtem ko je poskus atentata na predsedniškega kandidata republikancev Donalda Trumpa izkoristila za obsodbo podpore Ukrajini. Kot so dodali, bi ZDA sredstva, ki jih dajejo… »

Severna Koreja zavrača izjavo Nata, ki jo obtožuje dobave orožja Rusiji

RTV Slovenija 13.07.2024
Severna Koreja je ostro zavrnila skupno izjavo vrha zveze Nato, v kateri je zavezništvo obsodilo dobavo severnokorejskega orožja Rusiji. Izjava spodbuja novo hladno vojno in svetovno konfrontacijo, so sporočili v Pjongjangu. Severnokorejsko zunanje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem