Rusija

Inštitut za vojne študije: Uporaba orožja za uničenje ciljev znotraj Rusije je ključna za uspeh Ukrajine

Dnevnik 03.06.2024
V ameriškem Inštitutu za vojne študije so prepričani, da je dovoljenje zahodnih držav, da Ukrajina lahko uporablja njihovo orožje za uničevanje vojaških ciljev na ozemlju Rusije, ključnega pomena, če se hoče napadena država ubraniti napadov na… »

Zelenski: Kitajska in Rusija skušata spodkopati mirovni vrh v Švici

RTV Slovenija 02.06.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob robu varnostne konference Shangri-la v Singapurju Rusijo in Kitajsko obtožil, da skušata prepričati države, naj se ne udeležijo mirovne konference za Ukrajino sredi junija v Švici. "Kitajska si žal… »

#video Rusija silovito napadla energetsko infrastrukturo v Ukrajini

Dnevnik 01.06.2024
Rusija je ponoči izvedla enega od večjih zračnih napadov na ukrajinsko infrastrukturo. Proti energetskim objektom v Ukrajini je izstrelila 53 raket in 47 brezpilotnih letal. Zelenski objavil posnetek napada. Napad je bil usmerjen na ukrajinsko… »

V nočnem ruskem raketnem napadu poškodovana energetika v petih ukrajinskih regijah

RTV Slovenija 01.06.2024
Rusija je ponoči izstrelila skupno sto raket in brezpilotnih letal na ukrajinsko energetsko infrastrukturo, v napadu pa so bili poškodovani energetski objekti v petih regijah, so sporočile ukrajinske letalske sile. O žrtvah ne poročajo. Rusija je… »

EU za Severno Korejo uvedla nove sankcije, izstrelitev raket obsodila tudi Slovenija

Dnevnik 31.05.2024
EU je na seznam sankcij proti Severni Koreji danes dodala šest posameznikov in tri podjetja zaradi severnokorejskega balističnega in jedrskega programa ter vojaške podpore Rusiji v vojni proti Ukrajini. Skupina sedmih gospodarsko najmočnejših držav… »

Velika četverica dovoli rabo dobavljenega orožja v Rusiji

Dnevnik 31.05.2024
Ukrajina bo poslej smela dobavljeno orožje uporabiti tudi za samoobrambo na ruskem ozemlju. Takšno odločitev so po Franciji in Veliki Britaniji sprejele še ZDA in Nemčija. Vse glavne zaveznice Ukrajine in najpomembnejše članice Nata tako Kijevu… »

#foto #video Rusija in Ukrajina izmenjali vojne ujetnike in mrtve

Dnevnik 31.05.2024
Rusija in Ukrajina sta izvedli prvo izmenjavo vojnih ujetnikov od februarja letos, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Izmenjavo 75 ukrajinskih vojnih ujetnikov za enako število zajetih pripadnikov ruskih sil je na omrežju Telegram… »

40 MILIJARD EVROV VOJAŠKE POMOČI NA LETO: Stoltenberg napoveduje tudi Natovo misijo v Ukrajini

Regional 31.05.2024
Članice zveze Nato morajo Ukrajini še naprej zagotavljati vojaško pomoč v vrednosti 40 milijard evrov na leto, je danes po neformalnem zasedanju zunanjih ministrov Nata v Pragi pozval generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg. "Odkar je Rusija… »

Stoltenberg: Članice Nata morajo Ukrajini letno zagotoviti za 40 milijard pomoči

RTV Slovenija 31.05.2024
Članice zveze Nato morajo še naprej Ukrajini zagotavljati vojaško pomoč v vrednosti 40 milijard evrov na leto, je po neformalnem zasedanju zunanjih ministrov Nata v Pragi dejal generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg. "Odkar je Rusija leta… »

Ukrajina zaradi pomanjkanja vojakov začela novačiti zapornike. Prijavilo se jih je več tisoč.

RTV Slovenija 31.05.2024
Ukrajina se spopada s pomanjkanjem vojakov, zato je začela novačiti zapornike. Tistim, ki se bodo zavezali, da ostanejo v vojski do konca vojne, po njej ne bo treba odslužiti preostanka kazni, neodvisno od njene dolžine. Ukrajina, ki ima okoli 38… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem