Rusija

Nato bo prevzel usklajevanje dobave orožja Ukrajini. Madžarska tega ne bo ovirala.

RTV Slovenija 12.06.2024
Generalni sekretar zavezništva Nato je sporočil, da bo Nato od ZDA prevzel usklajevanje dobave orožja Ukrajini. Madžarska je pred tem sporočila, da ne bo ovirala vojaške pomoči Ukrajini, vendar pri tem ne bo sodelovala. Generalni sekretar… »

Ruska vojska napadla Kijev, sirene tulijo po vsej državi

Dnevnik 12.06.2024
Rusija je zgodaj zjutraj z raketami in brezpilotnimi letali napadla več ciljev po Ukrajini, tudi industrijsko območje v okolici Kijeva. Serhij Popko, vodja vojaške uprave mesta Kijev, je na omrežju Telegram sporočil, da so sestrelili pet od šestih… »

Petra Marc: Na vzhodu EU-ja se tudi civilno prebivalstvo pripravlja na morebitno rusko invazijo

RTV Slovenija 12.06.2024
"Odnos prebivalcev Finske, Poljske in Litve do Rusije je praktično enak. Vsi omenjajo, da zgodovine nikoli ne bodo pozabili in da Rusijo dojemajo kot imperialistično silo," pravi novinarka Petra Marc, avtorica dokumentarnega filma Panika vzhoda. Marc… »

Zelenski v govoru nemškim poslancem posvaril pred ozemeljsko delitvijo Ukrajine

RTV Slovenija 11.06.2024
Ukrajinci se bojujejo proti ruskim poskusom razdelitve ozemlja njihove države, je v nemškem parlamentu dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je predtem nagovoril udeležence konference za obnovo Ukrajine v Berlinu. "Lahko razumete, zakaj se… »

RUSIJA NA BOJIŠČE POŠILJA ZAPORNICE: Obljublja jim pomilostitev in mesečno plačo

Regional 11.06.2024
Ruska vojska je začela novačiti ženske zapornice za boj v Ukrajini, poroča The New York Times. Zapornicam so ob rekrutaciji obljubili pomilostitev in mesečno plačo v višini 2.000 ameriških dolarjev oz. približno 1.865 evrov. To je prvič, da so… »

Zelenski / »Rusija je uničila polovico ukrajinskih kapacitet za proizvodnjo elektrike«

Mladina 11.06.2024
Skupaj z nemškim kanclerjem Olafem Scholzem sta udeležence pozvala k pomoči Kijevu na področju zračne obrambe. Rusija je z napadi na infrastrukturo uničila polovico ukrajinskih kapacitet za proizvodnjo elektrike, je danes na uvodu mednarodne… »

Varnostni svet ZN sprejel ameriško resolucijo o prekinitvi ognja v Gazi

Mladina 11.06.2024
Slovenija je pričakovano glasovala za, predstavnica Izraela pa je načrt zavrnila. Varnostni svet ZN je v ponedeljek s 14 glasovi za in vzdržanim glasom Rusije potrdil resolucijo, ki pozdravlja načrt o prekinitvi ognja v Gazi. Tega je 31. maja naznanil… »

Varnostni svet ZN-a sprejel ameriško resolucijo o Gazi

RTV Slovenija 10.06.2024
Varnostni svet ZN-a je s 14 glasovi za in vzdržanim glasom Rusije potrdil resolucijo, ki pozdravlja načrt o prekinitvi ognja v Gazi, ki ga je 31. maja naznanil Joe Biden. Predstavnica Izraela je načrt zavrnila, Hamas pa resolucijo sprejema. Resolucija… »

Švica: Udeležbo na mirovnem vrhu o Ukrajini napovedalo 90 držav in organizacij

RTV Slovenija 10.06.2024
Švicarska vlada je sporočila, da je do zdaj svojo udeležbo na mirovnem vrhu o Ukrajini, ki bo potekal 15. in 16. junija v Luzernu, napovedalo 90 držav in organizacij. Rusija na vrh ni vabljena. Švica je sporočila, da bodo na vrhu skušali "skupaj… »

Američani ne odnehajo

Dnevnik 10.06.2024
Vojna v Ukrajini je debelo že v tretjem letu, je zmeraj hujša, z zmeraj več udeleženih vojakov, z zmeraj več orožja in z veliko žrtev na obeh straneh. Dalj časa kot traja ta vojna, bolj je Ukrajina uničena in bolj je Rusija finančno, gospodarsko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem