Rusija

#video Vojna v Ukrajini se zaostruje: Kijev ukazal evakuacijo otrok in njihovih skrbnikov iz regije Doneck

Dnevnik 06.06.2024
Ukrajina je danes ukazala evakuacijo otrok s skrbniki iz več mest in vasi na vzhodu regije Doneck, kjer se znova krepijo spopadi z Rusijo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je opozoril, da Rusija bojno moč zdaj osredotoča na to regijo. V mestu… »

Putin zagrozil s povračilno dobavo orožja državam, ki bi izvajale napade na zahodne tarče

RTV Slovenija 06.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je znova kritiziral dobavo zahodnega orožja Ukrajini in zagrozil, da bi Moskva lahko s podobnim orožjem oborožila države, ki bi nato napadle zahodne države. Nato pravi, da ne zaznava nobene neposredne ruske vojaške… »

#video Rusija naj bi se pripravljala na vojaške vaje v neposredni soseščini ZDA

Dnevnik 06.06.2024
Rusija se pripravlja na namestitev mornariških in zračnih zmogljivosti za vojaške vaje nekje na območju Karibov, poroča Miami Herald, ki se sklicuje na neimenovane uradne vladne vire ZDA. Prve tovrstne vojaške vaje na območju zahodne poloble v… »

Ameriški vojak po turbulentnem odnosu z rusko ljubico sedel na rusko zatožno klop

Necenzurirano 06.06.2024
V Vladivostoku na skrajnem vzhodu Rusije se je danes začelo sojenje ameriškemu vojaku, ki so ga aretirali zaradi kraje in groženj s smrtjo. Ameriškega vojaka Gordona Blacka, ki je rok služil v ameriški vojaški bazi v Južni Koreji, so na začetku… »

Dobava orožja Ukrajini: Putin grozi s povračilnimi ukrepi

Dnevnik 06.06.2024
Vladimir Putin je posvaril zahodne države, da bi lahko Rusija zaradi njihove dobave orožja Ukrajini s podobnim orožjem oborožila države, ki bi nato izvajale napade na zahodne države. Ruski predsednik Putin se je s predstavniki tujih tiskovnih… »

#foto Živi okostnjak: Rusija je v Ukrajino vrnila izstradane in izmučene zapornike

Dnevnik 06.06.2024
Ob nedavni izmenjavi vojnih ujetnikov med Ukrajino in Rusijo so svet pretresle fotografije zapornika, ki je po dveh letih, preživetih v ruskem ujetništvu, videti kot okostnjak. V petek sta si Ukrajina in Rusija izmenjali 75 vojnih ujetnikov. Med njimi… »

Putin grozi Zahodu: Oborožili bomo vaše sovražnike

Zurnal24 06.06.2024
Zahod je prešel Putinovo rdečo črto, zato je ta zagrozil s povračilnimi ukrepi. Ruski predsednik Vladimir Putin je opozoril zahodne države, da so z oskrbo Ukrajine z orožjem storile "zelo resen in nevaren korak". Moskva bi lahko zaradi tega začela… »

Gruzijska vlada predlagala zakonodajo proti skupnosti LGBT

RTV Slovenija 05.06.2024
Gruzijska vladajoča stranka je predlagala novo zakonodajo, s katero želi prepovedati "LGBT-propagando". Gre za podobno omejevanje pravic kot v Rusiji, s katero Tbilisi primerjajo od nedavno sprejetega zakona o omejevanju tujega vpliva. Novo zakonodajo… »

Gruzijska vlada predlaga novo diskriminatorno zakonodajo proti skupnosti LGBT+

Mladina 05.06.2024
Gre za podobno omejevanje pravic pripadnikov LGBT+ skupnosti kot v Rusiji. Gruzijska vladajoča stranka je v torek predlagala novo zakonodajo, s katero želi prepovedati, kar označuje kot propagando LGBT. Gre za podobno omejevanje pravic pripadnikov te… »

NAJSMRTONOSNEJŠI DAN ZA PUTINA: Več kot 1.200 vojakov ubitih v 24 urah po tem, ko je Ukrajina dobila dovoljenje za napade…

Regional 04.06.2024
Vladimir Putin je v samo 24 urah izgubil več kot 1.200 vojakov, kar označuje najhujši dan za Rusijo v krvavi vojni z Ukrajino. Povečanje števila žrtev je posledica tega, da so zahodne države, vključno z ZDA, Ukrajini dale zeleno luč za napade z… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem