Rusija

Ukrajina trdi, da je zadela ruski lovec pete generacije Su-57

RTV Slovenija 09.06.2024
Ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GRU) je sporočila, da so ukrajinske sile v napadu na letalsko oporišče v Rusiji zadele in poškodovale najmodernejše rusko lovsko letalo suhoj Su-57. Rusko lovsko letalo pete generacije je bilo parkirano na… »

V ukrajinskih napadih v Lugansku in Hersonu po ruskih navedbah ubitih 26 ljudi

Dnevnik 08.06.2024
V ukrajinskih napadih na dele regij Lugansk in Herson, ki so pod ruskim nadzorom, je bilo včeraj ubitih 26 ljudi, še več deset ljudi je bilo ranjenih, so sporočile tamkajšnje proruske oblasti. V enem od napadov naj bila uničena trgovina v vasi… »

Opravičilo in obljube Zelenskemu v Franciji

Dnevnik 07.06.2024
Volodimir Zelenski se je včeraj v Parizu pogovarjal s francoskim in ameriškim predsednikom, ki sta mu oba obljubljala poglobitev pomoči v boju proti Rusiji. Ta si je vse bolj navzkriž s Francijo, kar kažejo tudi zadnje aretacije. Ob svojem tridnevnem… »

»Države članice zveze NATO niso vojaško ogrožene«

Mladina 07.06.2024
V Kremlju so minuli teden Zahod obtožili, da z dovoljenjem glede uporabe ameriškega orožja za napade na cilje v Rusiji vstopa v "nov krog stopnjevanja napetosti" Nobena od držav članic Nata trenutno ni vojaško ogrožena, je med današnjim obiskom na… »

RUSIJA ČETRTO NAJMOČNEJŠE GOSPODARSTVO: Putin se hvali z uspehi

Regional 07.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na mednarodnem gospodarskem forumu SPIEF v Sankt Peterburgu dejal, da je ruska vojska letos v Ukrajini zasedla 47 mest in vasi, skupno 880 kvadratnih kilometrov ozemlja. Zatrdil je tudi, da kljub sankcijam Zahoda… »

Resolucija ZDA o premirju v Gazi brez podpore Rusije in Kitajske. Netanjahu 24. julija v kongresu.

RTV Slovenija 07.06.2024
Rusija in Kitajska za zdaj ne kažeta naklonjenosti ameriškemu predlogu resolucije za prekinitev ognja v Gazi, ki podpira načrt predsednika ZDA Joeja Bidna. Izraelski premier Benjamin Netanjahu bo 24. julija nagovoril ameriški kongres. Po poročanju… »

Zelenski se je zahvalil Franciji za obljubljene lovce. Maja močno naraslo število civilnih žrtev.

RTV Slovenija 07.06.2024
Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bodo Ukrajini dobavili bojna letala Mirage 2000, medtem ko je Moskva obtožila Kijev, da ameriške rakete uporablja za napade na civilne cilje v Rusiji. Joe Biden je napovedal dodatno pomoč Ukrajini… »

Dodik napovedal referendum o odcepitvi Republike Srbske od BiH-a

RTV Slovenija 07.06.2024
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je med obiskom v Rusiji napovedal referendum o odcepitvi srbske entitete od Bosne in Hercegovine, vendar datuma še niso določili. "Odločitev o odcepitvi obstaja, a konkretnega datuma še ni. Opraviti je treba… »

Rusija v Karibskem morju pripravlja vojaško vajo

RTV Slovenija 06.06.2024
Kuba je sporočila, da bodo naslednji teden v Havano prispele ruske vojaške ladje, vendar ne bodo oborožene z jedrskim orožjem ter ne bodo predstavljale grožnje v regiji. Washington zaradi vojaških vaj ni zaskrbljen. "Obisk nadaljuje zgodovinske… »

Orban postavil dva pogoja v zameno za podporo Rutteju za položaj generalnega sekretarja Nata

RTV Slovenija 06.06.2024
Madžarski premier Viktor Orban pogojuje podporo kandidaturi Marka Rutteja za položaj generalnega sekretarja zveze Nato. Zahteva njegovo opravičilo ter zagotovilo Nata, da Madžarska ne bo sodelovala v vojaških operacijah proti Rusiji v Ukrajini. Kot… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem