Rusija

Macron / »Ukrajini je treba dovoliti napade na ruska oporišča«

Mladina 28.05.2024
Nemški kancler Scholz in francoski predsednik Macron sta se zavzela za okrepitev pomoči Ukrajin. Nemški kancler Olaf Scholz in francoski predsednik Emmanuel Macron sta se na današnjem srečanju na gradu Meseberg zavzela za okrepitev pomoči Ukrajini… »

Putin: Majhne države v Evropi morajo vedeti, s čim se igrajo, ko govorijo o napadu na Rusijo

RTV Slovenija 28.05.2024
Zadnjo rusko ofenzivo v ukrajinski pokrajini Harkov je izzval Zahod, ko je ignoriral opozorila Moskve, da Ukrajini ne dovoli napadov na sosednjo rusko regijo Belgorod, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Zaradi provokacij Zahoda nam grozi konflikt… »

»Upam, da bodo vse države Ukrajini dovolile uporabo orožja za napade na Rusijo«

Mladina 28.05.2024
Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Borrell pričakuje, da bodo obrambni ministri držav članic unije razpravljali tudi o tem, da bi Ukrajini dovolili uporabo svojega orožja za napade na rusko ozemlje. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep… »

Pogled iz Ljubljane: nižje srednjeročno tveganje Rusije

Delo 28.05.2024
Center za mednarodno sodelovanje in razvoj je napisal analizo, ki bolj kot zunanjepolitičnim smernicam ustreza ciljem izvoznikov. V nadaljevanju preberite: Skupno srednjeročno tveganje Rusije se je znižalo, znižanju je botrovalo predvsem nižje… »

Kremelj: Nato je že v neposrednem spopadu z Rusijo

RTV Slovenija 27.05.2024
Nato je že v neposrednem spopadu z Rusijo, so sporočili iz Kremlja, potem ko je generalni sekretar zavezništva dejal, da bi morale zahodne države znova razmisliti o omejitvah, ki so jih postavile Kijevu glede uporabe njihovega orožja za napade na… »

Fosilne milijarde za Kremelj

Delo 27.05.2024
Putinovo izsiljevanje je vsaj pospešilo miselni preskok v politiki na stari celini. V nadaljevanju preberite: Plin je energent s posebno vlogo v energetski tranziciji na stari celini. To je eden od razlogov, zaradi katerih se EU ni odločala za sankcije… »

Evropa vse manj potrebuje ruski plin

Delo 27.05.2024
Čeprav ni sankcij na ruski plin, se je njegov delež v uvozu v EU trikratno znižal. V nadaljevanju preberite: Dve leti po izbruhu energetske krize, ki je sledila začetku ruskega napada na Ukrajino, so se v Evropski uniji strahovi o zanesljivi preskrbi… »

Tamara Zidanšek po dveh urah do 2. kroga na pariškem pesku

RTV Slovenija 26.05.2024
Na igriščih Rolanda Garrosa se je peščeni grand slam začel odlično za Tamaro Zidanšek. Edina slovenska predstavnica v posameznem delu turnirja je premagala Belgijko Alison Van Uytvanck s 6:2, 2:6 in 6:1. Zidanšek je izpolnila obljubo, da bo v… »

Kdo so kandidati za »grobarje« EU?

Mladina 26.05.2024
EU nima na srednji ali daljši rok vzdržnega geopolitičnega kompasa, ki bi uravnaval njeno razmerje do velikih sil. V članku z naslovom Kdo so kandidati za "grobarje" Evropske unije? ki ga lahko v celoti preberete v posebni številki Mladine… »

Bitka za Harkiv: Rusija napadla civilno trgovino, umrlo je 11 ljudi

Dnevnik 26.05.2024
Ruska vojska je včeraj napadla trgovino z orodjem v mestu Harkiv. Po lastnih navedbah so to storili zato, ker naj bi Ukrajina tam skrivala orožje. V napadu je umrlo 11 ljudi, najmanj 40 pa jih je bilo ranjenih. Kot je po napadu sporočil guverner regije… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem