Rusija

Putin: Če se ukrajinska vojska umakne iz štirih priključenih regij, bo vojne v hipu konec

RTV Slovenija 14.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da bo Rusija takoj končala vojno v Ukrajini, če Kijev privoli v umik svojih vojakov iz pokrajin Doneck, Lugansk, Herson in Zaporožje. Ukrajina je njegove pogoje označila za žaljive. "Ukrajinske sile se morajo… »

Od petka do petka: slabi sosedi, nezaželeni čevapčiči ter moški, ki je zavrnil trojčka in umrl

Dnevnik 14.06.2024
V tokratnem pregledu neobičajnih novic s področja črne kronike poročamo o slabih medsosedskih odnosih, ki v skrajnih primerih privedejo tudi do pretepa, o drami v krožišču ter o hrvaškem študentu, ki se je zaradi nestrinjanja s čevapčiči… »

Vladimir Putin pogojuje premirje z umikom ukrajinskih sil iz štirih regij, ki jih je zasedla ruska vojska

Dnevnik 14.06.2024
Rusija bo nemudoma pristala na prekinitev ognja in začela mirovna pogajanja, če bo Ukrajina umaknila vojake iz regij Doneck, Lugansk, Herson in Zaporožje, ki si jih je sicer Moskva nezakonito priključila, in opustila svoja prizadevanja za vstop v… »

Putin: Pripravljeni smo končati vojno, a pod pogojem, da ...

Zurnal24 14.06.2024
Rusija bo nemudoma pristala na prekinitev ognja in začela mirovna pogajanja, če bo Ukrajina umaknila vojake iz regij Doneck, Lugansk, Herson in Zaporožje, ki si jih je sicer Moskva nezakonito priključila, in opustila svoja prizadevanja za vstop v… »

G7 SE STRINJA S POSOJILOM UKRAJINI: 46 milijard evrov iz zamrznjenih sredstev Rusije (FOTO)

Regional 14.06.2024
Voditelji sedmih najrazvitejših držav sveta (G7), ki so se v četrtek sestali v Italiji, so načeloma dosegli dogovor o posojilu Ukrajini v vrednosti 50 milijard dolarjev, ki bo podprto z zamrznjenimi ruskimi sredstvi, in naročili finančnim… »

V spomin Mladininemu novinarju

Mladina 14.06.2024
Mineva 32 let, odkar nas je zapustil novinarski kolega Ivo Štandeker. »Ivo je pisal samo o rečeh, ki jih je res videl. In pisal je vražje dobro. Najboljše zgodbe so seveda ostale nenapisane. Le kdo bi verjel, da so tako čudne reči sploh mogoče? In… »

Varnostni svet ZN sprejel resolucijo o Sudanu

Dnevnik 13.06.2024
Varnostni svet ZN je danes s 14 glasovi za in vzdržanim glasom Rusije potrdil resolucijo, ki zahteva, da paravojaška skupina Sile za hitro podporo (RSF) nemudoma konča obleganje mesta Al Fashir v sudanskem Darfurju. Slovenija je glasovala za… »

Francoz po nezakonitem vstopu na območje izstrelišča Bajkonur umrl zaradi dehidracije

RTV Slovenija 13.06.2024
Na območju ruskega vesoljskega izstrelišča Bajkonur v Kazahstanu so v torek našli mrtvega Francoza, ki naj bi umrl zaradi dehidracije, potem ko je skušal nezakonito vstopiti na varovano območje. V Kazahstanu je umrl francoski državljan, ki se je… »

Nova pomoč pred mirovno konferenco

Dnevnik 13.06.2024
Pred mirovno konferenco v Luzernu, kjer naj bi se brez sodelovanja Rusije začrtalo nadaljevanje poti, ki bi lahko vodila k miru v Ukrajini, je Kijev s strani skupine G7 in zaveznic v Natu prejel več oblik pomoči, ki naj bi okrepile njegovo pozicijo v… »

Poročilo, predano ICC-ju, Rusijo obtožuje načrtne uporabe taktike stradanja v Mariupolju

RTV Slovenija 13.06.2024
Poročilo organizacije Global Rights Compliance, ki dela skupaj z ukrajinsko vlado, je Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC) predalo poročilo, ki ugotavlja, da je Rusija načrtno uporabljala taktiko prisile k stradanju med obleganjem Mariupolja. Rusija… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem