Rusija

»Je dovolj za zmago? Ne. Je pozno? Da.«

Mladina 16.06.2024
Mirovno konferenco o Ukrajini sklenili s skupno izjavo. Voditelji 80 držav od 93 sodelujočih so s skupno izjavo končali mirovno konferenco o Ukrajini. Izjava pravi, da sta za dosego miru nujna sodelovanje in dialog med vsemi stranmi, Rusija pa mora… »

»Jedrske sile ne moreš vojaško premagati«

Mladina 16.06.2024
IZJAVA DNEVA. "Pri genocidu v Gazi gre za kolektivno slepoto, zaradi katere je ponekod celo prepovedano uporabljati izraz genocid. Če to dopuščamo, je samo vprašanje časa, kje se bo spet našel nekdo z dovolj premoči, da bo začel to izvajati še… »

Izjava za mir podpisana, a za pogajanja Zelenski postavlja en pogoj

Zurnal24 16.06.2024
Velika večina udeleženk mirovne konference o Ukrajini enotna glede potrebnih potez za pomiritev z Rusijo. Zelenski opozarja na dva velika manka. Voditelji 80 držav od 93 sodelujočih so s skupno izjavo končali mirovno konferenco o Ukrajini v Švici… »

V ruskem zaporu rešili paznika in ubili zapornike, ki so ju zadrževali

RTV Slovenija 16.06.2024
Ruske posebne enote so v zaporu v Rostovu na Donu na jugu Rusije osvobodile dva paznika, ki ju je za talce vzelo šest zapornikov, te pa so ubili. Državni mediji so navedli, da so bili nekateri od ugrabiteljev obsojeni zaradi terorizma in povezani z… »

Mok določil prvi seznam ruskih in beloruskih športnikov za nastop na OI

Dnevnik 15.06.2024
Krovna olimpijska organizacija (Mok) je v soboto izdala prvi seznam športnikov iz Belorusije in Rusije, ki bodo lahko kot nevtralni udeleženci nastopili na bližnjih olimpijskih igrah v Parizu. Na njem je 11 Belorusov in 14 Rusov. Ti bodo na igrah lahko… »

#video Pirc Musar: Samo Ukrajina lahko odloči, kakšen mirovni načrt je zanjo sprejemljiv

Dnevnik 15.06.2024
Predsednica republike Nataša Pirc Musar se udeležuje dvodnevne konference za mir v Ukrajini. Poudarila je, da lahko samo Kijev odloči, kakšen mirovni sporazum in kakšna vsebina sta za državo sprejemljiva. Prepričana je, da gre pri konferenci za del… »

Pirc Musar: Samo Ukrajina lahko odloči, kakšen mirovni sporazum je zanjo sprejemljiv

RTV Slovenija 15.06.2024
V Švici poteka dvodnevna mirovna konferenca za Ukrajino, na kateri se je zbralo več kot 90 svetovnih voditeljev. Med njimi je tudi predsednica Nataša Pirc Musar, ki je dejala, da bo Slovenija Ukrajini kot doslej stala ob strani na vsakem koraku. Cilj… »

Mirovna konferenca: Scholz upa na vključitev Rusije v pogajanja

Dnevnik 15.06.2024
Nemški kancler Olaf Scholz je pred današnjim začetkom mirovne konference za Ukrajino v Švici izrazil upanje, da bi ta postavila temelje za nadaljnja mirovna pogajanja, na katerih bi sodelovala tudi Rusija, ki sicer na konferenco ni bila povabljena. Ob… »

Brez dogovora o dolgoročni finančni pomoči Ukrajini, usklajenost pri ukrepih proti ruskim sabotažam

RTV Slovenija 14.06.2024
Obrambni ministri zveze Nato so se dogovorili o nizu ukrepov za odzivanje na sabotaže, ki jih Rusija izvaja v članicah zavezništva. Obenem so potrdili načrt, v skladu s katerim bo Nato prevzel vodilno vlogo pri usklajevanju zahodne pomoči Ukrajini… »

Letalo italijanskega obrambnega ministra prisilno pristalo

Dnevnik 14.06.2024
Letalo, na katerem se je italijanski obrambni minister Guido Crosetto danes vračal v Italijo z zasedanja obrambnih ministrov držav članic Nata v Bruslju, je moralo prisilno pristati na rimskem vojaškem letališču Ciampino, poroča italijanska… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem