Rusija

Rusija z novo provokacijo na meji razkurila še eno baltsko državo

Necenzurirano 23.05.2024
Ni se še polegel prah zaradi dokumenta ruskega obrambnega ministrstva, v skladu s katerim bi Rusija na novo risala meje v Baltskem morju, že so uspeli poskrbeti za nov incident. Tokrat na meji z Estonijo. Ruski mejni policisti so ponoči na reki Narva… »

Iz Rusije se je v Ukrajino vrnilo 13 otrok

Necenzurirano 23.05.2024
Rusija je v četrtek v okviru dogovora, v katerem so posredovale katarske oblasti, v Ukrajino vrnila 13 ukrajinskih otrok. Da se je v Ukrajino vrnilo 13 otrok, ki so po ruski okupaciji jugovzhodnega dela Ukrajine končali na območju Rusije, je danes… »

V Rusiji zaradi korupcije prijeli še enega generala

Dnevnik 23.05.2024
V Rusiji so v sredo zaradi korupcije pridržali še enega generala. Vojaško sodišče je Vadimu Šamarinu, vodji oddelka za komunikacije ruskih oboroženih sil, odredilo dvomesečni pripor. Izkušenega poveljnika sumijo obsežnega prejemanja podkupnin… »

PUTINOVA ZAUŠNICA BIDNU: Rusija lahko zaseže sredstva ameriških podjetij in posameznikov

Regional 23.05.2024
Predsednik Vladimir Putin je podpisal odlok, ki Rusiji omogoča zaseg sredstev ameriških podjetij in posameznikov, da bi nadomestili morebitne izgube zaradi zasega ruskih sredstev v Združenih državah. Odlok je bil danes objavljen na pravnem portalu… »

Nova ruska zakonodaja omogoča zaseg ameriškega premoženja

Dnevnik 23.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes podpisal odlok, ki v Rusiji omogoča zaseg premoženja v lasti ZDA, njenih državljanov in podjetij. Moskva s tem odgovarja na številne sankcije, ki jih je Zahod proti njej sprejel od februarja 2022, ko se je… »

Slovenija-transplant: Strah vzbujajoče povezave med evtanazijo in darovanjem organov so neresnične

RTV Slovenija 23.05.2024
Ob bližajočem posvetovalnem referendumu glede pomoči pri prostovoljnem končanju življenja se v javnosti in medijih pojavljajo strah vzbujajoče povezave med evtanazijo in darovanjem organov, opozarja Slovenija-transplant. Zaskrbljeni so, ker se v… »

Estonija obtožuje Rusijo, da je na mejni reki odstranila boje, ki so ločevale državi

RTV Slovenija 23.05.2024
Estonija je obtožila Rusijo, da je na mejni reki Narva odstranila boje, ki so ločevale sosednji državi. Estonska premierka Kaja Kallas je to obsodila kot incident na meji in dejala, da so za pojasnila v stikih z Moskvo. Talin trdi, da je Moskva šele… »

#video Policija izsledila pisca komentarja, ki je sprožil preplah na šolah. Grozi mu do pet let zapora

Dnevnik 23.05.2024
Policisti so izsledili avtorja spletne grožnje. 36-letnika so v preteklosti že obravnavali. Pod člankom o strelskem napadu na eni od šol na Finskem, objavljenem na portalu 24ur, se je v začetku aprila pojavil komentar, da se bo streljanje v šoli… »

Več mrtvih v ruskih in ukrajinskih napadih. Ruske sile stopnjujejo ofenzivo na Harkov.

RTV Slovenija 23.05.2024
V ukrajinskih napadih z letalniki v Doneški in obmejni Belgorodski oblasti v Rusiji sta bila ubita dva človeka, so sporočile tamkajšnje oblasti. Sedem ljudi je bilo ubitih tudi v ruskem napadu na Harkov, od koder so doslej evakuirali skoraj 11.000… »

Zaradi suma korupcije prijeli drugega moža ruskih oboroženih sil

Necenzurirano 23.05.2024
Gre za že četrti primer v nizu, ki pretresa vrhove ruskega vojaškega in varnostnega aparata. V Rusiji so zaradi domnevnega prejemanja podkupnine pridržali namestnika načelnika generalštaba ruskih oboroženih sil Vadima Šamarina. Gre za že četrti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem