Rusija

Slovenija ni podprla predloga Rusije proti oboroževalni tekmi v vesolju

Mladina 21.05.2024
Rusija je v Varnostnem svetu ZN predlagala resolucijo proti oboroževalni tekmi v vesolju, ki pa ni dobil zadostne podpore. Rusija je v ponedeljek v Varnostnem svetu ZN predlagala resolucijo proti oboroževalni tekmi v vesolju, ki pa ni dobil zadostne… »

Dlje ko traja vojna v Ukrajini, več je govora o vojaški obveznosti

Delo 21.05.2024
Nemški minister Pistorius bi uvedel švedski model obvezne vojaščine, podporo ima tudi v opozicijski CDU. V nadaljevanju preberite: Ker vojna v Ukrajini še traja in ni videti, da bi se kaj kmalu končala in ker obstaja bojazen, da bo Rusija svoje… »

Rusija z lažmi ogroža varnost in mir celotne regije

Delo 21.05.2024
Admiral Stuart Munsch, poveljnik poveljstva Natovih združenih sil v Neaplju, ki je nedavno obiskal Slovenijo, o varnosti našega konca sveta. V nadaljevanju preberite: Na Zahodnem Balkanu vre od začetka ruske agresije na Ukrajino. Mir v Bosni in… »

Rusija in Kitajska hvalita prijatelja Raisija, sožalje izrazile tudi ZDA

RTV Slovenija 20.05.2024
Prihajajo odzivi na smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija. Moskva je sporočila, da je bil Raisi "zanesljiv prijatelj Rusije", gibanje Hamas pa je izrazilo hvaležnost za njegovo "podporo palestinskemu odporu". Sožalje so izrazile tudi ZDA. Ruski… »

Zelenski kljub izteku mandata ostaja na položaju

Dnevnik 20.05.2024
Ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu se danes izteka petletni mandat, za katerega je bil izvoljen s 73-odstotno podporo, a zaradi vojne, ki jo je leta 2022 sprožila Rusija, ostaja na položaju. Zaradi ruske invazije v Ukrajini letos niso… »

Razkrito podzemlje Putinove dobe

Delo 20.05.2024
Kremeljski mag je srhljiv preplet resničnosti in fikcije – odlično poletno branje za vse ljubitelje političnih spletk. Avtor Giuliano da Empoli v svojem prvencu Kremeljski mag spretno krmari med resničnostjo in fikcijo in bralcem s srhljivo… »

V Rusiji se je začelo sojenje gledališkima ustvarjalkama, ki sta obtoženi terorizma

RTV Slovenija 20.05.2024
V Moskvi se je začelo sojenje režiserki Evgeniji Berkovič in dramatičarki Svetlani Petrijčuk. Obtoženi sta, da sta s svojo predstavo zagovarjali terorizem. To je le najnovejši primer pregona, ki ga ruski sistem izvaja nad umetniki, kritičnimi do… »

Kaj se dogaja z komisarjem Lenarčičem?

Savinjsko Šalaške 20.05.2024
Medtem, ko je pomoč je Iranu med drugim ponudila tudi Rusija, se je evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič se je na nesrečo helikopterja odzval z izjavo: “Na prošnjo Irana za pomoč smo aktivirali program Copernicus za hitro… »

Ruski pritisk s severa slabi ukrajinske pozicije južneje

Dnevnik 20.05.2024
Rusi zelo počasi napredujejo v regiji Harkiv, vendar mora Ukrajina za njihovo zaustavitev premeščati vojake z drugih delov fronte, kar slabi njeno obrambo v regiji Doneck, ki jo želi Rusija zasesti v celoti. V Ukrajini je medtem začel veljati zakon… »

Krištof Dovjak: Razstreljeni soneti ali neobstoječi dnevnik

RTV Slovenija 19.05.2024
Pesniška zbirka Krištofa Dovjaka Razstreljeni soneti ali neobstoječi dnevnik se začne v cerkvi na severu Ukrajine ob reki Snov ob meji z Rusijo in je časovno umeščena v vojno med državama. Pesmi pripoveduje neznan ruski vojak. "V sednivski /… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem