Rusija

Zaradi suma korupcije prijeli drugega moža ruskih oboroženih sil

Necenzurirano 23.05.2024
Gre za že četrti primer v nizu, ki pretresa vrhove ruskega vojaškega in varnostnega aparata. V Rusiji so zaradi domnevnega prejemanja podkupnine pridržali namestnika načelnika generalštaba ruskih oboroženih sil Vadima Šamarina. Gre za že četrti… »

Je Kitajska storila korak, pred katerim vseskozi svarijo Američani?

Necenzurirano 22.05.2024
Britanski obrambni minister Grant Shapps je danes Kitajsko obtožil, da Rusiji bodisi že zagotavlja pomoč v obliki orožja bodisi se pripravlja, da bo to storila. Shapps je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da ameriške in britanske… »

Rusi objavili dokument o »netočnih« mejah na Baltskem morju

Delo 22.05.2024
Litva je zaradi načrtov Rusije glede razširitve meje v Baltskem morju na pogovor poklicala ruskega veleposlanika in zahtevala pojasnila. Litva je zaradi načrtov Rusije glede razširitve meje v Baltskem morju na pogovor poklicala ruskega veleposlanika v… »

Pentagon očita Rusiji, da je v njihovo orbito poslala domnevno vesoljsko orožje

Mladina 22.05.2024
Pred tem je Moskva očitala ZDA, da nameravajo v vesolju namestiti orožje, potem ko so ZDA v Varnostnem svetu ZN dale veto na ruski predlog resolucijo proti oboroževalni tekmi v vesolju. Rusija je izstrelila domnevno vesoljsko orodje in ga poslala v… »

Zelenski zaradi "kriznih razmer" kljub izteku mandata (in izgubljanju podpore) ostaja na oblasti

RTV Slovenija 22.05.2024
Ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu se je v ponedeljek iztekel petletni mandat, a zaradi vojne, ki jo je sprožila invazija Rusije na Ukrajino leta 2022, ostaja na položaju. V državi iz istega razloga kot predsedniških konec lanskega leta… »

Mlekarna Krepko: Z inovacijami dokazujemo, da smo kralji kefirnega zrna

Finance.si 21.05.2024
Prva slovenska ekološka mlekarna vztraja pri izdelkih iz kefirja in napoveduje korak na tuje trge. »S kefirno gobico v naši proizvodnji kar nekako intuitivno delajo samo ženske, tako kot pravi legenda v Rusiji. Samo ženske jih lahko negujejo, umivajo… »

Raisijeva smrt je za Kitajsko velika izguba

Delo 21.05.2024
Kitajska je Iranu in Rusiji, ki so ju ameriške sankcije skoraj onesposobile, pomagala vzpostaviti alternativni trg za prodajo nafte. V nadaljevanju preberite: Med čakanjem na inavguralni govor novega predsednika smo tuji novinarji, ki nas je tajvanska… »

Tusk obtožil Moskvo organizacije tihotapljenja migrantov preko Belorusije

Dnevnik 21.05.2024
Poljski premier Donald Tusk je danes obtožil Rusijo, da organizira in usklajuje tihotapljenje več tisoč priseljencev iz Afrike na Poljsko oziroma v Evropo preko Belorusije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Od leta 2021 je več tisoč migrantov… »

Britanski The Economist: Rusija prestavila načrt za obkolitev Harkiva

Dnevnik 21.05.2024
Pri uglednem The Economistu se sklicujejo na obveščevalne podatke o tem, da so Rusi načrtovali obkoliti Harkiv in napredovati vzhodno od mesta. Operacijo so iz neznanih razlogov prestavili za teden dni. Rusi naj bi načrtovali napad z dveh strani… »

Na širšem Kekovem seznamu tudi Josip Iličić

RTV Slovenija 21.05.2024
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril širši seznam kandidatov za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Na njem je 30 igralcev. V Nemčijo jih lahko odpotuje 26. Na seznamu je tudi povratnik v reprezentanco Josip Iličić. 36-letni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem