Rusija

Ukrajina kljub pritisku na fronti nadaljuje napade na Krim

Dnevnik 19.05.2024
Ukrajina in Rusija danes poročata o sestrelitvah sovražnikovih izstrelkov. Ruska zračna obramba je nad Krimom sestrelila devet raket tipa atacms in dron. Še 60 ukrajinskih brezpilotnikov so sestrelili nad regijama Belgorod in Krasnodar. Ukrajinska… »

Zelenski priznal zdesetkanost brigad in pešanje morale med ukrajinskimi vojaki

RTV Slovenija 18.05.2024
Zaradi ruske ofenzive v Harkovski oblasti na severovzhodu Ukrajine je moralo svoje domove zapustiti skoraj deset tisoč ljudi, je sporočil guverner oblasti Oleg Sinegubov, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznal nekatere težave… »

Zelenski svari pred krepitvijo ruskih napadov, iz Harkiva pobegnilo na tisoče ljudi

Dnevnik 18.05.2024
Zaradi ruske ofenzive v severovzhodni ukrajinski regiji Harkiv je moralo svoje domove zapustiti skoraj deset tisoč ljudi, je danes sporočil guverner regije Oleg Sinegubov. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem posvaril pred okrepitvijo… »

Izsledili naj bi avtorja spletne grožnje, ki je sprožil preplah na šolah

Dnevnik 18.05.2024
Policija naj bi izsledila avtorja spletne grožnje po streljanju na eni od finskih osnovnih šol, ki je v začetku aprila sprožila preplah po slovenskih šolah. Šlo naj bi za moškega, ki živi v murskosoboški občini. Kriminalisti so sicer ta teden na… »

Putin končal obisk Kitajske: ZDA žagajo vejo, na kateri sedijo

RTV Slovenija 17.05.2024
Zadnji dan obiska na Kitajskem je ruski predsednik Vladimir Putin ob odprtju rusko-kitajskega trgovinskega sejma izrazil pripravljenost Moskve, da pomaga Pekingu pri oskrbi z energijo. Putin je v uvodnem nagovoru pohvalil energetske odnose med državama… »

Moskva opozarja Zahod, da se igra z ognjem. Ukrajina napadla rafinerije v Rusiji.

RTV Slovenija 17.05.2024
Rusko zunanje ministrstvo je opozorilo Zahod, da se igra z ognjem, s tem ko Ukrajini dopušča uporabo zahodnega orožja za napade na Rusijo. Putin je medtem dejal, da ruske sile pri Harkovu ustvarjajo "tamponsko cono" za zaščito ruskih obmejnih regij… »

Putin: Rusija ne namerava zavzeti ukrajinskega mesta Harkov

Dnevnik 17.05.2024
Ob koncu obiska na Kitajskem je ruski predsednik Vladimir Putin danes dejal, da Rusija za zdaj nima namena zavzeti ukrajinskega mesta Harkov, ampak želi z napadi v harkovski regiji vzpostaviti varnostno območje pred ukrajinskimi napadi na ruske obmejne… »

Nato: Rusija nima zmogljivosti za strateški preboj. Rusija: Napredujemo v vseh smereh.

RTV Slovenija 16.05.2024
Na zasedanju vojaškega odbora zveze Nato v Bruslju je vrhovni poveljnik Natovih sil v Evropi, ameriški general Christopher Cavoli, dejal, da Rusija nima zmogljivosti za strateški preboj pri Harkovu. Rusija pravi, da njene sile napredujejo v vseh… »

Dve leti načrta REPowerEU

Delo 16.05.2024
Od leta 2022 smo znižali stroške uvoza energije, cene pa so se vrnile na ravni pred vojno. Pred dvema letoma, ko so ruski tanki prestopili mejo z Ukrajino, se je Evropa nenadoma zavedela, da je nevarno odvisna od drugih. Ker smo se pri preskrbi s… »

PUTIN OBISKAL DOLGOLETNEGA PRIJATELJA: Podpisala sta pomemben sporazum o nadaljnjem sodelovanju (FOTO, VIDEO)

Regional 16.05.2024
Vladimir Putin, predsednik Rusije, je prispel na dvodnevni obisk na Kitajsko, kjer se je srečal s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom. Srečanje med voditeljema odmeva kot nadaljevanje dolgoletnih diplomatskih odnosov med državama. Russian President… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem