Rusija

Ši zagotovil Putinu: Kitajska bo vedno dober partner Rusije

RTV Slovenija 16.05.2024
Kitajski predsednik Ši Džinping je v Pekingu sprejel ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki mu je zagotovil, da bo Kitajska vedno dober partner Rusije, ob tem pa obljubil pomoč pri poživitvi njunih držav. Putin je prispel na dvodnevni obisk… »

Zelenski zaradi razmer na bojišču odpovedal obisk tujine. Putin pohvalil ruske vojaške uspehe.

RTV Slovenija 15.05.2024
Kijev je potrdil, da so ruske sile po hudih bojih vstopile v mesto Vovčansk v harkovski regiji na severovzhodu države, kjer so pred dnevi sprožile ofenzivo in odprle novo fronto, zaradi česar je predsednik Volodimir Zelenski odpovedal pot v tujino… »

»Samo priznanje Palestine ne bo dovolj«

Mladina 15.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Odziv na genocid v Gazi je preveč mlačen. Mislim, da bi bilo treba reči bobu bob. Ko primerjamo odziv Zahoda na invazijo Rusije v Ukrajini in napad izraelske države na prebivalce Gaze, je ta povsem različen. Zahod dejavno podpira in… »

Ukrepi EU-ja zoper Voice of Europe in več ruskih medijev

RTV Slovenija 15.05.2024
EU bo prepovedal delovanje spletnega portala Voice of Europe, ki je bil pred kratkim razkrit kot del ruske operacije vplivanja, so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili neimenovani diplomatski viri. Sankcije proti Voice of Europe, ki ima sedež v… »

Schmidt pozval bosanske narode, naj izkoristijo priložnost za vstop v EU

RTV Slovenija 15.05.2024
Visoki predstavnik mednarodne skupnosti Christian Schmidt je v Varnostnem svetu ZN-a pozval narode Bosne in Hercegovine, naj izkoristijo priložnost za vstop v EU, ki je začel pristopna pogajanja. Varnostni svet je imel odprto sejo ob rednem polletnem… »

Rusija / »Preprečenih več poskusov Kijeva, da bi izvedel napade na ruskem ozemlju«

Mladina 15.05.2024
Ukrajina, ki je v teh dneh pod pritiskom zaradi ruske kopenske ofenzive v vzhodni regiji Harkov, je v zadnjih mesecih okrepila napade na cilje na ozemlju Rusije. Ruska zračna obramba je ponoči nad svojim ozemljem prestregla in uničila 17 ukrajinskih… »

Antony Blinken v Kijevu: Rusija mora plačati za obnovo Ukrajine

RTV Slovenija 14.05.2024
Ameriški zunanji minister Antony Blinken je nenapovedano prispel na obisk v Kijev, kjer se je srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Blinken je dejal, da bo ameriška pomoč močno vplivala na boj proti ruski agresiji. Blinken želi… »

Ruska vojska okrepljena z jedrskimi medcelinskimi raketami bulava

Necenzurirano 14.05.2024
Rusija je z začetkom uporabe medcelinske balistične rakete bulava, ki jo izstreljujejo s podmornice, posodobila svoj že tako ali tako bogat jedrski arzenal. Raketni sistem Bulava je bil razvit v okvira programa, ki se je začel že v devetdesetih letih… »

Ruske grožnje in kitajsko krcanje po prstih

Delo 14.05.2024
Putin znova na kitajskem pragu, kjer ga pričakuje strateški pragmatizem prijatelja Xi Jinpinga. V nadaljevanju preberite: V kitajski in ruski zunanji politiki je vrstni red pomembnejši od številk. Ko je predsednik Vladimir Putin napovedal, da bo… »

Ruske sile skušajo v Harkovski oblasti z več ločenimi napadi razširiti frontno črto

RTV Slovenija 13.05.2024
Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov je dejal, da ruske sile v manjših skupinah napadajo mejo ob tej oblasti, da bi razširile frontno črto. Sergej Lavrov pa je zatrdil, da je "Rusija pripravljena, če se želi Zahod za Ukrajino boriti na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem