Rusija

Ruske sile skušajo v Harkovski oblasti z več ločenimi napadi razširiti frontno črto

RTV Slovenija 13.05.2024
Guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov je dejal, da ruske sile v manjših skupinah napadajo mejo ob tej oblasti, da bi razširile frontno črto. Sergej Lavrov pa je zatrdil, da je "Rusija pripravljena, če se želi Zahod za Ukrajino boriti na… »

Ruska invazija na Harkiv: Putin zamenjal obrambnega ministra, Zelenski poveljnika na fronti

Dnevnik 13.05.2024
Rusija prodira na fronti na severovzhodu Ukrajine: v silovitih napadih konec tedna je padlo devet obmejnih vasi v Harkivski oblasti. Ukrajinska stran po drugi strani trdi, da se ruskim silam upirajo, in zavrača kritike o slabo utrjenih obrambnih… »

V drugem krogu predsedniških volitev v Litvi dvoboj med predsednikom in premierko

RTV Slovenija 12.05.2024
V Litvi sta se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila trenutni predsednik države Gitanas Nauseda in premierka Ingrida Šimonyte. Politika sta se za zmago pomerila tudi pred petimi leti. Po skoraj vseh preštetih glasovih je Nauseda, ki je tudi po… »

Rusija krepi ofenzivo na Harkov. V Belgorodu po ukrajinskem napadu sedem mrtvih.

RTV Slovenija 12.05.2024
Iz ukrajinske Harkovske oblasti je bilo evakuiranih več kot 4000 ljudi. Iz Rusije medtem poročajo, da je v ukrajinskih raketnih napadih na mesto Belgorod umrlo sedem ljudi. Rusija je v petek začela nov napad na severno ukrajinsko Harkovsko oblast in s… »

Bizaren svet ameriškega vojaka: Z rusko punco sta bila kot »mačka in pes«

Necenzurirano 12.05.2024
Na dan prihaja vse več pikantnih, mestoma bizarnih, pa tudi krvavih podrobnosti iz življenja ameriškega vojaka, ki so ga na začetku maja v Vladivostoku aretirali ruski organi pregona. Poročali smo že, da so ruski policisti 2. maja v Vladivostoku… »

Rusi napadajo Harkov. V ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda umrla ženska.

RTV Slovenija 11.05.2024
Iz ukrajinske oblasti Harkov, od koder poročajo o novih napadih, so evakuirali več tisoč ljudi. Medtem so v petek zvečer ukrajinske sile napadle skladišče goriva v okupirani republiki Lugansk, od koder poročajo o treh smrtnih žrtvah. Guverner… »

V Gruziji 50.000 protestnikov znova nasprotovalo zakonu o tujih agentih

RTV Slovenija 11.05.2024
Okoli 50.000 protestnikov je v soboto mirno korakalo po ulicah gruzijske prestolnice Tbilisi in s tem izražalo nasprotovanje t. i. ruskemu zakonu, kot so poimenovali zakon o tujih agentih. Premier Irakli Kobakhidze nasprotovanje pripisuje zavedenosti… »

Nove ruske jedrske grožnje zahtevajo preudaren odgovor

Delo 11.05.2024
Napačno bi bilo, če bi izjave in dejanja Rusije popolnoma ignorirali, opozarjajo strokovnjaki. V nadaljevanju preberite: Rusija se je ta teden znova zatekla k jedrskim grožnjam, preizkušeni taktiki, s katero vse od februarja 2022 poskuša odvrniti… »

Ali Izrael ni bil izključen, ker je glavni pokrovitelj in partner Evrovizije izraelsko podjetje?

RTV Slovenija 11.05.2024
Zakaj lahko Izrael s svojo agresijo v Gazi sodeluje na Evroviziji, Rusija pa je bila takoj po invaziji v Ukrajini izključena? EBU pravi, da je zadeva "zapletena", a težko se je ogniti temu, da je glavni pokrovitelj izbora izraelsko podjetje. Podjetje, o… »

Dan zmage 2024

Gorenjski glas 11.05.2024
Je spominjanje in proslavljanje dneva zmage iz leta 1945 v letu 2024 sploh še smiselno? Nekateri od tedanjih zmagovalcev so med seboj sprti. Hkrati pa je vse več znamenj, da se nam obetajo nove vojne z neznanimi zmagovalci …. Dan zmage 1945 Preden… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem