Rusija

Robert Sabolič: Smo na pravi poti, naj tako tudi ostane

Delo 22.04.2024
Novi kapetan naše hokejske reprezentance o prihajajočem svetovnem prvenstvu v Bolzanu, Rusiji, Beljaku, Olimpiji ter nedelji z Luko Dončićem in nogometom. V nadaljevanju preberite: Pred slovensko hokejsko reprezentanco sta le še dve pripravljalni… »

Ruski gledališčnici, obtoženi terorizma, kljub protestu strokovnjakov in javnosti ostajata v priporu

RTV Slovenija 22.04.2024
Skoraj leto dni po aretaciji režiserka Evgenije Berkovič in dramaturginja Svetlane Petrijčuk ostajata v priporu. Oblasti se trudijo dokazati, da sta upravičevali terorizem, a ker se opirajo na trditve psevdoznanstvenikov, jih sodišče ne upošteva… »

Poljska pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju

Mladina 22.04.2024
V imenu zveze NATO. Poljska je pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju, če bi se zveza NATO tako odločila v luči krepitve ruskega oboroževanja v Belorusiji in Kaliningradu, je v danes objavljenem intervjuju dejal poljski… »

Vodja avstrijskih svobodnjakov se ograjuje od vohuna

Delo 22.04.2024
Na zahtevo Nemčije je Interpol avgusta 2020 izdal rdečo tiralico za Jana Marsaleka, a za zdaj ga organi pregona neuspešno iščejo. Avstrijo je ta mesec pretresla velika afera zaradi suma vohunjenja za Rusijo nekdanjega uslužbenca… »

POLJSKA PRIPRAVLJENA NA NAMESTITEV JEDRSKEGA OROŽJA: Rusija se je že odzvala

Regional 22.04.2024
Poljska je pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju, če bi se zveza Nato tako odločila v luči krepitve ruskega oboroževanja v Belorusiji in Kaliningradu, je v danes objavljenem intervjuju dejal poljski predsednik Andrzej Duda… »

Poljaki pripravljeni namestiti jedrsko orožje na svojem ozemlju

Delo 22.04.2024
Če bi zavezniki želeli okrepiti vzhodno krilo Nata, smo pripravljeni na to, je v intervjuju dejal poljski predsednik Andrzej Duda. Poljska je pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju, če bi se zveza Nato tako odločila zaradi… »

Video: Velika tovarna v ruskem Voronežu v plamenih

Necenzurirano 22.04.2024
Ruski mediji poročajo o ogromnem požaru, ki je zajel elektromehanično tovarno Elmash v ruskem mestu Voronež. Lokalni mediji poročajo, da je v ognju približno 3000 kvadratnih metrov površin. Po nekaterih podatkih naj bi umrli vsaj trije delavci. V… »

Izdatki za vojsko narasli najbolj po letu 2009. Največji porabniki ZDA, Kitajska in Rusija.

RTV Slovenija 22.04.2024
Svetovni izdatki za vojsko so lani dosegli rekordno vrednost, saj so se povzpeli na 2440 milijard dolarjev. Vojaški izdatki so se prvič povečali na vseh petih geografskih območjih, je zapisano v poročilu organizacije Sipri. Stockholmski mednarodni… »

Ukrajinska žoga na Bidnovem dvorišču

Delo 21.04.2024
Svet je sod smodnika, verjame republikanec Mike Johnson, le demokratski predsednik ZDA pa lahko napadeni državi pomaga do zmage. V nadaljevanju preberite: Rusija, Iran in Kitajska so po prepričanju tretjega najvišjega politika ZDA agresorji po vsem… »

Ruska vojska zajela vas na vzhodu Ukrajine

Dnevnik 21.04.2024
Ruska vojska je glede na trditve obrambnega ministrstva v Moskvi v celoti zavzela vas Bogdanivka, ki leži na fronti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine in je manj kot tri kilometre oddaljena od mesta Časiv Jar, ki je v rokah ukrajinskih sil. "Enote… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem