Rusija

Vojna v zraku: Rusija povzroča motnje GPS signala

Dnevnik 03.05.2024
Po tem, ko je estonski zunanji minister Margus Tsahkna v pogovoru za BBC Rusijo obtožil, da v Baltskem in Črnem morju ter vzhodnem Sredozemlju povzroča motnje satelitskega signala GPS, temu potrjujejo tudi nekateri strokovnjaki. Zaradi ponavljajočih… »

Niger nastanil ruske vojake v letalskem oporišču z ameriškimi vojaki

RTV Slovenija 03.05.2024
V Nigru so v letalsko oporišče, kjer so nameščeni ameriški vojaki, nastanili rusko vojaško osebje, potem ko se je vladajoča vojaška hunta odločila, da odreče gostoljubje ameriški vojski, ki je pomagala v boju proti džihadističnim skupinam v… »

Kitajska namerava pobrati vzorce z nam nevidne strani Lune

Delo 02.05.2024
Odprava je drzna in tvegana, vendar je predvidena nagrada za znanstvenike izjemna. Predvidoma jutri bo Kitajska z raketo dolgi pohod 5 iz vesoljskega centra Wenchang izstrelila robotsko plovilo, ki bo odpotovalo proti Luni, tam bo skušalo pristati na nam… »

KONFERENCA ZA MIR V UKRAJINI: Švica povabila vse, razen Rusije

Regional 02.05.2024
Švicarska vlada je danes sporočila, da je na konferenco o miru v Ukrajini, ki bo sredi junija v Švici, povabila 160 delegacij, med katerimi pa ni ruske. Kot so pojasnili v Bernu, je Švica sicer odprta za rusko sodelovanje na konferenci, a je Moskva… »

Švica poslala uradna vabila na konferenco o miru v Ukrajini, med povabljenimi ni Rusije

RTV Slovenija 02.05.2024
V novem ruskem raketnem napadu na Odeso je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je sporočil župan Genadij Truhanov. Švica je medtem sporočila, da je na konferenco o miru v Ukrajini povabila 160 delegacij, ni pa ruske, saj se ta ne namerava udeležiti… »

Nevarne motnje satelitske navigacije, ki naj bi izvirale iz Rusije

Delo 02.05.2024
V zadnjih letih zaznavamo skokovito povečanje motenj signalov satelitske navigacije, ki pomeni tveganje za ladijski in letalski promet. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek, 29. aprila, so iz finskega letalskega prevoznika Finnair sporočili, da zaradi… »

ZDA obtožile Rusijo uporabe kemičnega orožja v Ukrajini

Dnevnik 02.05.2024
ZDA so uvedle dodatne sankcije proti več deset posameznikom in okoli 200 podjetjem, povezanim z rusko orožarsko industrijo, so v sredo sporočili iz Washingtona. Moskvo so ob tem obtožili uporabe kemičnega orožja v Ukrajini, kar so v Kremlju danes… »

»Uporaba takšnih kemikalij ni osamljen primer«

Mladina 02.05.2024
ZDA z novimi sankcijami proti ruski orožarski industriji. ZDA so uvedle dodatne sankcije proti več deset posameznikom in okoli 200 podjetjem, povezanim z rusko orožarsko industrijo, so v sredo sporočili iz Washingtona. Moskvo so ob tem obtožili… »

Na otroškem turnirju pretep staršev, eden od otrok poškodovan

Zurnal24 01.05.2024
V prvem planu je bilo tokrat početje staršev in ne otrok na igrišču. V srbskem Zlatiboru v zadnjih letih tradicionalno organizirajo nogometni turnir za mlajše kategorije, na tokratnem Zlatibor pokalu so se merili mladi nogometaši od osmega do 14… »

Modrić ni mogel verjeti, kaj od njega želijo Celjani: "Bil je šokiran"

Zurnal24 01.05.2024
Trener novopečenega slovenskega prvaka je potrdil, da je klub navezal stik z Real Madridom glede morebitnega prestopa Luke Modrića. Pred dnevi je v slovenskem medijskem prostoru odjeknila novica, da se slovenski državni prvak NK Celje zanima za usluge… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem