Rusija

Ukrajinski premier svari pred tretjo svetovno vojno, če Ukrajina izgubi vojno

RTV Slovenija 18.04.2024
Ukrajinski premier Denis Šmigalj je pred novim glasovanjem o zakonu o tuji pomoči v ameriškem kongresu posvaril pred tretjo svetovno vojno, če Ukrajina izgubi vojno z Rusijo. "Ta denar bi potrebovali včeraj, ne jutri, ne danes," je dejal v pogovoru… »

Golob: "Kdor koli govori, da je EU nekaj slabega, zagotovo nima dobrih namenov"

RTV Slovenija 18.04.2024
Premier Robert Golob je v Bruslju poudaril, da je najučinkovitejši odgovor na protievropsko propagando Rusije udeležba državljanov na volitvah. Povedal je tudi, da je naklonjen ponovni kandidaturi aktualne predsednice komisije Ursule von der Leyen… »

Se Ukrajina pripravlja na bitko vseh bitk?

Dnevnik 18.04.2024
V Ukrajini se začenja ena najpomembnejših bitk vojne, ki bi lahko odločilno vplivala na njen nadaljnji potek: bitka za Harkov. Ruska vojska v zadnjih tednih krepi napade na drugo najpomembnejše mesto v Ukrajini, poročajo tuji mediji. Od meje z Rusijo… »

Golob / »Najučinkovitejši odgovor na rusko propagando je udeležba na volitvah«

Mladina 18.04.2024
Slovenski premier je dejal, da je ruska propaganda pred evropskimi volitvami dobila nek nov zagon, tako da se v večini držav članic unije "kaže že kar odkrita protievropska propaganda" Najbolj učinkovit odgovor na protievropsko propagando iz Rusije… »

Dieter spletkaril z Rusi, v načrtu je imel tudi sabotažo bavarskega vojaškega oporišča

Necenzurirano 18.04.2024
Nemška policija je aretirala moška z dvojnim državljanstvom Nemčije in Rusije. Sumijo ju načrtovanja sabotaže vojaških objektov. Kot je danes naznanilo nemško tožilstvo, je nemška policija izvedla hišne preiskave na domovih in delovnih mestih… »

Protesti proti zakonu o tujih agentih

Delo 17.04.2024
Vladajoča stranka znova poskuša sprejeti zakon o registraciji prejemnikov tujega denarja. V nadaljevanju preberite: Danes je množica protestnikov znova obkolila zgradbo gruzijskega parlamenta, v kateri poslanci sprejemajo zakon o tujih agentih. V… »

DOBESEDNO: Slovaki iz lastnih žepov zbirajo sredstva za ukrajinsko obrambo

Regional 17.04.2024
Potem ko je slovaška vlada Ukrajini prenehala dobavljati vojaško pomoč, so Slovaki sami začeli zbirati sredstva za obrambo sosede. Iniciativa državljanov je od ponedeljka zbrala več kot pol milijona evrov za strelivo za ukrajinsko vojsko, ki se… »

Od začetka vojne v Ukrajini mrtvih več kot 50.000 ruskih vojakov

Delo 17.04.2024
BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina Mediazona in prostovoljci štejejo smrti od februarja 2022, ko je Rusija napadla Ukrajino. Četudi Rusija skrbno »skriva« število smrtnih žrtev na njihovi strani, BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina… »

Potrjeno število ubitih ruskih vojakov v Ukrajini naj bi bilo več kot 50.000

RTV Slovenija 17.04.2024
BBC poroča, da je potrjeno število ruskih ubitih vojakov v Ukrajini preseglo 50.000. V drugem letu naj bi bilo število ubitih na bojni črti za skoraj 25 odstotkov večje kot v prvem letu. BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina Mediazona in… »

Borrell: EU v pripravo dodatnih sankcij proti Iranu po napadu na Izrael

Dnevnik 16.04.2024
Evropska unija bo po iranskem napadu na Izrael minuli konec tedna razširila sankcije proti Teheranu, je po današnjem neformalnem zasedanju zunanjih ministrov držav članic EU povedal visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell. Ministri so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem