Rusija

Ukrajina trdi, da je sestrelila ruski bombnik, ruska stran pravi, da je šlo za tehnično napako

RTV Slovenija 20.04.2024
Ukrajinska vojska je sestrelila ruski strateški bombnik, je sporočil Kijev, potem ko je letalo sodelovalo v zračnem napadu na cilje v Ukrajini. Iz Rusije medtem poročajo o novih ukrajinskih napadih z brezpilotnimi letalniki. Vodja ukrajinske vojaške… »

Radiografija spodletelih mirovnih pogajanj

Delo 20.04.2024
Kdor poziva k premirju, a se ni pripravljen resno spoprijeti s tem vprašanjem, je mirovnik le po imenu – v resnici pa šarlatan. V nadaljevanju preberite: Kdor spremlja diskurz, ki sam sebi pravi »mirovniški«, Gregor Golobič pa ga je posrečeno… »

Ukrajina prvič sestrelila ruski bombnik dolgega dosega

Dnevnik 19.04.2024
V ruskih napadih na ukrajinsko regijo Dnipropetrovsk je bilo ponoči ubitih najmanj osem ljudi, med njimi dva otroka, še 18 pa je bilo ranjenih, je danes sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo. O napadih poročajo tudi iz ruske regije Belgorod, kjer… »

Video in foto: V Rusiji strmoglavil strateški bombnik

Necenzurirano 19.04.2024
V regiji Stavropol na jugu Rusije je danes strmoglavil ruski strateški bombnik Tu-22M3. Strmoglavljenje ruskega bombnika v regiji, ki se nahaja nedaleč od gruzijske meje, je za tiskovno agencijo Interfax potrdilo rusko obrambno ministrstvo. Po navedbah… »

Dobri ruski vohuni

Mladina 19.04.2024
Vodka in drage ure naših slovanskih bratov ali kako deluje ruska propaganda v Sloveniji. Ruska obveščevalna aktivnost in propaganda sta v Sloveniji od jeseni »na polnih obratih«, nam je povedal eden od članov našega obveščevalnega aparata, ki… »

Ukinimo komentarje!

Mladina 19.04.2024
Na Siolu so komentiranje ukinili, kaj pa POP TV in RTV? Preplah na slovenskih šolah pred morebitnim strelskim pohodom, ki naj bi se zgodil 10. aprila, je sprožil eden od uporabnikov spletnega portala 24ur. Uporabnik z imenom »Slava_Rusiji« je njihov… »

Veto ZDA preprečil članstvo Palestine v ZN-u

RTV Slovenija 18.04.2024
Varnostni svet ZN-a zaradi ameriškega veta ni podprl predloga alžirske resolucije za priporočilo Generalni skupščini ZN-a, naj obravnava prošnjo Palestine o sprejemu v ZN. Slovenija je s še 11 državami glasovala za predlog. Veleposlanik Samuel… »

Ukrajinski premier svari pred tretjo svetovno vojno

Necenzurirano 18.04.2024
Ukrajinski premier Denis Šmigalj je v pogovoru za BBC dejal, da bo "tretja svetovna vojna", če Ukrajina izgubi vojno z Rusijo, medtem ko je ameriški kongres pozval, naj končno sprejme zakon o tuji pomoči. Predstavniški dom ameriškega kongresa naj… »

Zidovi znamenite borze v Københavnu se rušijo

Delo 18.04.2024
Uničena je streha, več zidov pa se je kljub prizadevanjem za njihovo stabilizacijo zrušilo, so danes sporočili gasilci. V požaru, ki je v torek zajel nekdanjo znamenito borzo v Københavnu, je zgorela že polovica stavbe, uničena je streha, več… »

Ukrajinski premier svari pred tretjo svetovno vojno, če Ukrajina izgubi vojno

RTV Slovenija 18.04.2024
Ukrajinski premier Denis Šmigalj je pred novim glasovanjem o zakonu o tuji pomoči v ameriškem kongresu posvaril pred tretjo svetovno vojno, če Ukrajina izgubi vojno z Rusijo. "Ta denar bi potrebovali včeraj, ne jutri, ne danes," je dejal v pogovoru… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem