Rusija

Letala nad Baltskim morjem imajo vse več težav z navigacijo, prst krivde uperjen v Kaliningrad

Necenzurirano 30.04.2024
Finski Finnair je zaradi obsežnih motenj signala GPS, s katerimi se v zadnjih mesecih nad baltskimi državami in baltskim morjem srečuje vse več potniških letal, začasno odpovedal vse lete v Estonijo. Številni strokovnjaki krivca vidijo v Rusiji… »

Generalna skupščina ZN-a bo o resoluciji o genocidu v Srebrenici glasovala šele sredi maja

RTV Slovenija 30.04.2024
Generalna skupščina ZN-a bo o resoluciji za razglasitev 11. julija kot mednarodnega dneva spomina na genocid v Srebrenici glasovala šele sredi maja. O tej temi bodo danes razpravljali na izrednem zasedanju VS-ja, ki ga je sklicala Rusija na pobudo… »

Najbolj delavna družinska zdravnica je za božič opravila 365 obravnav

Necenzurirano 30.04.2024
Medtem ko slovenska vlada išče rešitev za slovensko zdravstvo, nekatere koncesionarske ambulante rušijo vse rekorde v storilnosti. Kako je to mogoče? Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) že od julija 2022 objavlja statistiko, ki kaže, koliko… »

#Intervju Marija Stepanova, pesnica, pisateljica in teoretičarka: Ko se zapre pretok idej, se sliši le še en glas

Dnevnik 30.04.2024
Ruska pesnica, pisateljica in esejistka Marija Stepanova je leta 2005 je prejela prestižno nagrado Andreja Belega za poezijo, ustanovila je dva literarna časopisa, Openspace.ru in Colta.ru, ki pa sta oba ugasnila zaradi vse večjega pomanjkanja sredstev… »

#video Pravna fakulteta v Odesi v plamenih

Dnevnik 29.04.2024
Velik požar je po ruskem napadu zajel stavbo pravne fakultete v Odesi. Ukrajinska vojska je sicer danes sporočila, da je odbila 55 ruskih napadov na več vasi v vzhodni regiji Doneck, dan potem ko so priznali, da se razmere na vzhodni fronti slabšajo… »

Ustavitev širitve bi bila velika napaka EU

Delo 29.04.2024
Predsednik evropskega sveta je v pogovoru za vodilne medije opozoril, da geopolitična realnost odpravlja pomisleke o vstopu novink. V nadaljevanju preberite: Lahko si le predstavljamo, kakšen bi bil položaj, če ne bi bilo velikega poka leta 2004, se… »

Stoltenberg in Zelenski za čimprejšnjo dobavo vojaške pomoči Ukrajini

RTV Slovenija 29.04.2024
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg se je ob obisku v Kijevu strinjal z gostiteljem, ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, da je treba vojaško pomoč Ukrajini dobaviti čim prej. "Ukrajina je že več mesecev v podrejenem položaju… »

Razmere na bojišču vse težje za ukrajinske sile. Se Rusija pripravlja na ofenzivo na severu?

RTV Slovenija 28.04.2024
Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je opozoril, da so se razmere na bojiščih na vzhodu Ukrajine poslabšale, zaradi česar so se morale ukrajinske sile umakniti z vsaj treh položajev vzdolž frontne linije. Ruske sile že nekaj časa… »

Oblasti Latvijce pozvale, naj kleti preuredijo v zaklonišča

Dnevnik 28.04.2024
Ob tradicionalni sobotni čistilni akciji v Latviji so oblasti državljane pozvale, naj svoje kleti spremenijo v zaklonišča pred zračnimi napadi. Mnogi v tej baltski državi se namreč bojijo, da bi po Ukrajini lahko bila Latvija naslednja tarča… »

Ukrajina in Rusija nadaljevali napade z droni

Delo 28.04.2024
Ukrajina in Rusija sta tudi v minuli noči poročali o medsebojnih napadih z brezpilotnimi letalniki, ki pa niso zahtevali žrtev. Napadi so bili manj siloviti kot v noči na soboto, poroča nemška tiskovna agencija DPA . V mestu Mikolajev na jugu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem