Rusija

Ameriški obveščevalci: Putin verjetno ni ukazal umora Navalnega

Dnevnik 27.04.2024
Ameriške obveščevalne agencije so ugotovile, da ruski predsednik Vladimir Putin verjetno ni ukazal umora opozicijskega politika Alekseja Navalnega, danes poroča ameriški časnik Wall Street Journal (WSJ). Navalni je umrl februarja med prestajanjem… »

Ameriški obveščevalci naj bi trdili, da Putin ni ukazal umoriti Navalnega

Delo 27.04.2024
Ameriški časnik Wall Street Journal se pri navedbah, da Putin ni naročil umora Navalnega, sklicuje na neimenovane, a z zadevo seznanjene vire. Ameriške obveščevalne agencije so ugotovile, da ruski predsednik Vladimir Putin verjetno ni ukazal umora… »

Zelenski: Rusija je zamudo pri dostavi orožja izkoristila na bojišču

RTV Slovenija 26.04.2024
Rusija je zamudo pri potrjevanju vojaške pomoči v kongresu ZDA izkoristila za prevzem pobude na bojišču, je dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ob zadostni tuji pomoči bi Ukrajina zmagala v vojni, je prepričan. Z novo vojaško pomočjo… »

Zelenski izrazil prav posebno željo

Zurnal24 26.04.2024
Ukrajinski predsednik je ob zadostni tuji pomoči prepričan v zmago. Rusija je zamudo pri potrjevanju vojaške pomoči v kongresu ZDA izkoristila za prevzem pobude na bojišču, je danes mednarodnim zaveznikom na virtualnem srečanju skupine za Ukrajino… »

Zelenski ob zadostni tuji pomoči prepričan v ukrajinsko zmago

Dnevnik 26.04.2024
Rusija je zamudo pri potrjevanju vojaške pomoči v kongresu ZDA izkoristila za prevzem pobude na bojišču, je danes mednarodnim zaveznikom na virtualnem srečanju skupine za Ukrajino dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ob zadostni tuji… »

Ruska "jedrska" poteza začudila Zahod: "To bo za nas lahka tarča!"

Zurnal24 26.04.2024
Vstop Finske v zvezo Nato je zaostril razmere na severu Evrope. Širitev Severno-atlantskega zavezništva (NATO) na Finsko in Švedsko je razumljivo razburila Rusijo. V Moskvi, kjer so ukrajinsko približevanje Zahodu ustavili z vojaškim posredovanjem… »

Vesoljna Slovenija

Mladina 26.04.2024
Ob visokem slovenskem obisku na Kitajskem je vzbudila pozornost tudi slovenska ustvarjalnost. Matjaž Tančič je slovenski fotograf, ki že desetletje živi in ustvarja na Kitajskem in tam snuje številne avtorske projekte. Že šesto leto zapored denimo… »

Ruski veto onemogočil potrditev resolucije ZN o prepovedi jedrskega orožja v vesolju

Dnevnik 25.04.2024
Rusija je v sredo vložila veto na resolucijo Združenih narodov, ki je predlagala prepoved uporabe jedrskega orožja v vesolju, zaradi zaskrbljenosti ameriških obveščevalnih služb, da Moskva poskuša razviti jedrsko napravo, ki bi lahko uničila… »

#video Lukašenko: Vojna v Ukrajini lahko vodi do jedrske apokalipse

Dnevnik 25.04.2024
Belorusija se sooča z resnimi notranjimi in zunanjimi grožnjami, zaradi katerih je morala spremeniti svojo varnostno držo in Rusiji dovoliti namestitev več deset kosov taktičnega jedrskega orožja na svojem ozemlju, je danes izjavil predsednik… »

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

Necenzurirano 25.04.2024
Beloruski šerif Aleksander Lukašenko je danes znova spregovoril o razlogih za to, da je Rusiji dovolil namestitev jedrskih raket na ozemlju Belorusije. Osrednja točka današnjega Lukašenkovega govora na tako imenovani vsebeloruski ljudski skupščini… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem