Rusija

Rusija na beloruskem ozemlju namestila jedrsko orožje

RTV Slovenija 25.04.2024
Belorusija je na zahodno mejo premestila več bataljonov in Rusiji dovolila, da na njeno ozemlje namesti jedrsko orožje, saj je po besedah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka tveganje vojaških incidentov ob meji z Ukrajino veliko. Po… »

Namestnik ruskega zunanjega ministra: Natovo jedrsko orožje na Poljskem bo naša tarča

Dnevnik 25.04.2024
Sergej Rjabkov je opozoril, da skupne jedrske misije držav Nata blizu ruske meje dodatno ogrožajo varnost Rusije. »Vsi tisti politiki, ki razpravljajo o takih možnostih na Poljskem ali zunaj nje, morajo razumeti: te poteze ne bodo prispevale k… »

ZDA v tajnosti poslale Ukrajini rakete ATACMS dolgega dosega

RTV Slovenija 25.04.2024
ZDA so v zadnjih tednih Ukrajini skrivoma dobavile rakete dolgega dosega, ki naj bi jih ukrajinske sile že uporabile dvakrat proti ruski vojski, Kijev pa se je zavezal, da jih ne bo uporabil za napade na ozemlju Rusije. Raketne sisteme ATACMS srednjega… »

Odvratni politični diskurz

Dnevnik 25.04.2024
Povejmo naravnost in brez ovinkov, brez rokavic in diplomatskih zadržkov: izjava, ki si jo je privoščil srbski predsednik Aleksandar Vučić o »odvratnih Slovencih«, ki da so mu sredi palače Združenih narodov ob newyorški Vzhodni reki »nastavili… »

Bodo v Ukrajino kmalu romale ameriške rakete dolgega dosega?

Necenzurirano 24.04.2024
Potem ko je 95 milijard dolarjev težak predlog zakona izredne pomoči, v katerem je več kot 60 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, potrdil še ameriški senat, zakon čaka le še podpis ameriškega predsednika Joeja Bidna. Biden bo zakon na mizo… »

V Kremlju je vroče

Delo 24.04.2024
Zaradi obtožb o korupciji se je v priporu znašel namestnik ruskega obrambnega ministra Timur Ivanov. Namestnik ruskega obrambnega ministra Timur Ivanov je obtožen jemanja podkupnine in je sodišče v Moskvi zanj odredilo pripor. 47-letni Ivanov, ki vse… »

Jedrsko besedno obstreljevanje med Varšavo in Moskvo

Delo 23.04.2024
Rusija se bo odločno odzvala na morebitno namestitev ameriškega jedrskega orožja na Poljskem. V Moskvi so imele velik odziv besede poljskega predsednika Andrzeja Dude, da je njegova država pripravljena na svojem ozemlju »gostiti« ameriško jedrsko… »

Na hibridno vojno smo v Evropi slabo pripravljeni

Delo 23.04.2024
Že zdavnaj nismo več v obdobju miru. Če stavek nekoliko predrugačimo, smo torej že v vojni. V nadaljevanju preberite: V Nemčiji se je v tedni dni zvrstila serija aretacij ljudi, ki so vohunili za Rusijo in Kitajsko, pri čemer v enem primeru afera… »

#video Odziv na krepitev ruskega oboroževanja: Poljska pripravljena na namestitev jedrskega orožja

Dnevnik 23.04.2024
Poljska je pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju, če bi se zveza Nato tako odločila v luči krepitve ruskega oboroževanja v Belorusiji in Kaliningradu, je v danes objavljenem intervjuju dejal poljski predsednik Andrzej Duda… »

Zelenski vidi v ameriški pomoči priložnost za zmago, Rusija koristi za ameriško orožarsko industrijo

RTV Slovenija 22.04.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prepričan, da Ukrajini nova ameriška vojaška pomoč prinaša priložnost za zmago nad Rusijo, medtem ko so v Moskvi prepričani, da bo imela korist le ameriška orožarska industrija. Rusija v zadnjih mesecih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem