Rusija

Francija in Italija krepita varnostne ukrepe

Dnevnik 26.03.2024
Po terorističnem napadu na obrobju Moskve minuli teden sta tako Francija kot Italija okrepili varnostne ukrepe. V Franciji so v minulih mesecih preprečili napade iste veje Islamske države, ki je udarila v Rusiji. Ruski varnostni organi so po dnevu… »

V javnost prišle fotografije napadalcev iz Moskve z izmaličenimi obrazi

Zurnal24 25.03.2024
Število žrtev petkovega terorističnega napada v koncertni dvorani v predmestju Moskve je danes naraslo na 137. Med ubitimi so tudi trije otroci, poročanje ruske tiskovne agencije Tass povzemajo tuje tiskovne agencije. Število ranjenih je medtem… »

Rusija že dolgo na muhi islamskih skrajnežev

Dnevnik 25.03.2024
Da je Islamska država v Korasanu (IS-K), afganistanska podružnica Islamske države, prevzela odgovornost za napad v Rusiji, ni presenečenje. Večje presenečenje je, da ruski predsednik Putin krvavi napad islamistov izkorišča, da bi krivdo za napad… »

Število žrtev napada v Moskvi naraslo na 137. Za štiri pridržane odrejen dvomesečni pripor.

RTV Slovenija 24.03.2024
V Rusiji je dan žalovanja za žrtvami petkovega terorističnega napada v koncertni dvorani v predmestju Moskve, v katerem je po podatkih ruskih oblasti umrlo najmanj 137 ljudi. Osumljence za napad so zaslišali, za vse je sodišče odredilo dvomesečni… »

Sožalje in ogorčenje tudi z osovraženega Zahoda

Delo 24.03.2024
Američani so informacije o načrtovanem napadu Islamske države posredovali tudi Kremlju. V nadaljevanju preberite: Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je svoje državljane v Rusiji že v začetku marca pozvalo, naj se izogibajo večjih zborovanj s… »

Število žrtev terorističnega napada naraslo

Delo 24.03.2024
Ruske oblasti so v soboto sporočile, da so aretirali 11 ljudi, med njimi štiri domnevne napadalce. Število žrtev petkovega terorističnega napada v koncertni dvorani v predmestju Moskve je danes naraslo na 137. Med ubitimi so tudi trije otroci… »

Rusija izvedla napade na Ukrajino, zadeto skladišče plina. Raketa preletela zračni prostor Poljske.

RTV Slovenija 24.03.2024
Ruske sile so zjutraj začele nove obsežne zračne napade na Kijev in druge regije v Ukrajini. Poljska vojska je sporočila, da je raketa, izstreljena proti mestom na zahodu Ukrajine, preletela poljski zračni prostor. Po besedah vodje vojaške uprave… »

Zakaj Putin ne omenja Islamske države?

Dnevnik 24.03.2024
Nobenega dvoma ni, da je teroristični napad v petek zvečer izvedla Islamska država. Nenazadnje je za to preko svojih uradnih kanalov prevzela odgovornost. A Kremelj o islamističnih teroristih molči. Očitno hoče krivdo zvaliti na Ukrajino, da bi jo… »

Mineva 25 let od začetka Natovega bombardiranja Zvezne republike Jugoslavije

RTV Slovenija 24.03.2024
Na današnji dan pred 25 leti je zveza Nato začela zračne napade na tedanjo Zvezno republiko Jugoslavijo (ZRJ), ki so trajali 78 dni, po njih pa so se srbske sile umaknile s Kosova. Civilnih žrtev bombardiranja je bilo okoli 500. V Srbiji se bodo ob… »

Na Slovaškem v prvem krogu največ glasov osvojil Ivan Korčok. Potreben bo drugi krog.

RTV Slovenija 24.03.2024
Na slovaških predsedniških volitvah v soboto je presenetljivo največ glasov osvojil nekdanji zunanji minister Ivan Korčok. Sledil je nekdanji predsednik parlamenta Peter Pellegrini. Kandidata se bosta za položaj pomerila 6. aprila v drugem krogu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem