Rusija

Kaj pa mir?

Mladina 29.03.2024
Oborožuje se Evropa, oborožujejo se Rusija, ZDA, Kitajska. Več orožja pa ni nikoli prineslo več miru. Charles Michel, predsednik evropskega sveta, je 19. marca objavil daljše besedilo o vojni v Ukrajini. Njegove besede ne puščajo nobenih dvomov… »

Nato in njegove članice so spet na strateškem razpotju

Delo 28.03.2024
Vprašanje svobodne izbire zavezništva ostaja aktualno do danes, ko Rusija tega noče priznati Ukrajini in jo želi raje uničiti. V nadaljevanju preberite: »Zamisel o združeni, svobodni in demokratični Evropi nima smisla brez temeljne pravice do… »

Rusija naj bi med okrepljenimi zračnimi napadi na Ukrajino uporabila novo vrsto bombe

RTV Slovenija 28.03.2024
Rusija naj bi v zračnih napadih na severovzhodno ukrajinsko mesto Harkov uporabila novo vrsto vodene bombe, so sporočili tamkajšnji uradniki. Iz države poročajo o skupno treh smrtnih žrtvah napadov. Ruska vojska je ponoči z raketami in… »

Zgodovinarji nad Scholzevo nejasno politiko do Rusije

Delo 28.03.2024
Starosta med nemškimi zgodovinarji in dolgoletni član SPD Heinrich August Winkler stranki očita spodbujanje Putina. V nadaljevanju preberite: Nemško javnost razburja pismo skupine zgodovinarjev blizu SPD, v katerem so izjemno kritični do politike… »

Rusija vse težje do denarja od naftnih poslov

Delo 28.03.2024
Tudi turške, arabske in kitajske banke ustavljajo nakazila v strahu pred sankcijami ZDA. V nadaljevanju preberite: Cena surove nafte vrste brent se je v drugi polovici marca zvišala in utrdila na meji okoli 85 dolarjev za sod. Kljub višji ceni pa… »

Rusija: Težko je verjeti, da bi lahko Islamska država izvedla napad v Moskvi

RTV Slovenija 27.03.2024
Izjemno težko je verjeti, da je Islamska država zmožna izvesti napad, kot je bil v petkov pokol v moskovski koncertni dvorani, je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova. Zaharova se je pridružila dvomom ruskih… »

Naslovnica nove Mladine / KAJ PA MIR?

Mladina 27.03.2024
Oborožuje se Evropa, oborožujejo se Rusija, ZDA, Kitajska, celo Slovenija. Več orožja pa ni nikoli prineslo več miru. V petek izide nova Mladina! V trinajsti letošnji številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od… »

Zelenski: Zakaj patrioti še vedno ne pokrivajo neba nad Harkovom in drugimi mesti

RTV Slovenija 27.03.2024
Ruski napadi v Ukrajini so danes terjali najmanj tri smrtne žrtve, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zaveznice pozval k pospešenim dobavam bojnih letal in sistemov zračne obrambe. Guverner hersonške regije Oleksandr Prokudin je na… »

Callahan: Če bi bila Ukrajina članica Nata, je Rusija ne bi napadla

RTV Slovenija 27.03.2024
V petek bo minilo 20 let od pridružitve Slovenije Natu. Ob tej priložnosti smo se v oddaji Ob osmih pogovarjali z izrednim profesorjem za mednarodne odnose na kolidžu New England v ameriški zvezni državi New Hampshire Johnom Marshallom Callahanom. Po… »

Ruski poslanci razmišljajo o ponovni uvedbi smrtne kazni

Necenzurirano 26.03.2024
Po terorističnem napadu v Moskvi, v katerem je bilo prejšnji teden ubitih 139 ljudi, še več pa ranjenih, je zopet postalo aktualno vprašanje o možnosti smrtne kazni za najhujše zločine. Po poročanju ruske državne tiskovne agencije RIA Novosti so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem