Rusija

»Cerkev bi morala biti med ljudmi. In ne posredovati med nekom, ki hoče živeti, in nekom, ki te hoče uničiti.«

Mladina 11.03.2024
Zelenski zavrnil papežev poziv k pogajanjem z Rusijo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ostro zavrnil izjave papeža Frančiška, ki je pozval k pogajanjem z Rusijo za končanje vojne v Ukrajini. Papeževe besede so mnogi razumeli kot… »

ALI JE PAPEŽ RES POZVAL UKRAJINO H KAPITULACIJI? Zelenski ostro zavrnil možnost pogajanj z Rusi (VIDEO)

Regional 11.03.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ostro zavrnil izjave papeža Frančiška, ki je pozval k pogajanjem z Rusijo za končanje vojne v Ukrajini. Papeževe besede so mnogi razumeli kot enostranski poziv Kijevu in celo kot poziv h kapitulaciji. V… »

Uvoz orožja v Evropo se je v zadnjih petih letih skoraj podvojil

Mladina 11.03.2024
Ukrajina je četrta največja uvoznica orožja na svetu, največji izvoznici pa sta ZDA in Francija, ki je na drugem mestu zamenjala Rusijo, potem ko se je ruski izvoz orožja prepolovil. Uvoz orožja v Evropo se je v zadnjih petih letih skoraj podvojil… »

Papež na udaru kritik, ker je pozval Ukrajino k predaji: "Pogum je pogajati se za mir"

RTV Slovenija 10.03.2024
Papež Frančišek se je znašel na udaru kritik, ker je dejal, da bi morala imeti Ukrajina toliko poguma, da "izobesi belo zastavo" in se začne z Rusijo pogajati za konec vojne. "Menim, da so najmočnejši tisti, ki vidijo razmere, razmišljajo o ljudeh… »

Na koncu bo zmagal denar, ne politika

Delo 10.03.2024
Zakaj je EBU predlanskim z Evrovizije izključila Rusijo, letos pa vse kaže, da bo Izrael lahko nastopil, in zakaj to tekmovanje tudi politični dogodek? V nadaljevanju preberite: Zakaj je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) predlanskim z Evrovizije… »

Armenski zunanji minister: Ni skrivnost, da si Armenija želi članstva v EU-ju

RTV Slovenija 09.03.2024
Armenija razmišlja, da bi zaprosila za članstvo v Evropski uniji, je v petek dejal zunanji minister Ararat Mirzojan. Država si namreč zaradi napetosti z dolgoletno zaveznico Rusijo želi okrepiti vezi z zahodnimi državami. "V Armeniji te dni… »

Ruska vojska trdi, da je nad svojim ozemljem sestrelila 47 dronov

Delo 09.03.2024
Iz Rusije, zlasti iz obmejnih regij, od začetka ruske agresije nad Ukrajino februarja 2022 pogosto poročajo o ukrajinskih napadih z brezpilotniki. Ruska vojska je danes sporočila, da je nad svojim južnim ozemljem ponoči sestrelila 47 ukrajinskih… »

Jeffrey Sachs: Vojna je največji posel

Delo 09.03.2024
ZDA se morajo zavedati, da nastopajo kot sostorilec, saj dajejo Izraelu orožje in mu omogočajo, da izvaja genocid. V nadaljevanju preberite: Danes ima status kritičnega analitika in javnega intelektualca. Je profesor na newyorški univerzi Columbia… »

Zelenski na obisku v Carigradu, Turčija pripravljena gostiti mirovne pogovore med Rusijo in Ukrajino

RTV Slovenija 08.03.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v Carigradu srečal s turškim premierjem Recepom Erdoganom. Ta je dejal, da je Turčija pripravljena gostiti mirovne pogovore med Ukrajino in Rusijo. "Pripravljeni smo gostiti mirovni vrh, na katerem bo… »

Mok: Sankcij za Izrael na OI ne bo

Dnevnik 08.03.2024
Mednarodni olimpijske komite Mok za olimpijske igre v Parizu ne namerava kaznovati Izraelskega olimpijskega komiteja zaradi izraelske vojne v Gazi. To je sporočil vodja koordinacijskega odbora Moka za Pariz 2024 Pierre-Olivier Beckers-Vieujant, ki je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem