Rusija

Recep Tayyip Erdogan: To bodo njegove zadnje volitve

Delo 08.03.2024
Erdogan državo vodi že več kot dve desetletji; lokalne volitve bodo 31. marca. Turčija se je ponudila za posrednico med Ukrajino in Rusijo. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki državo vodi že več kot dve desetletji, je danes napovedal, da… »

Kaj se kuha v Moskvi? Američani opozarjajo

Necenzurirano 08.03.2024
Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je objavilo opozorilo, da skrajneži načrtujejo teroristični napad v ruski prestolnici. Opozorilo ameriškega veleposlaništva, ki je že večkrat svoje državljane pozvalo, naj zapustijo Rusijo, je zelo splošno… »

Ali Ukrajina res izgublja vojno?

Mladina 08.03.2024
Dlje ko bo trajala vojna v Ukrajini, zadovoljnejši bo Vladimir Putin. Nedvomno je Rusija država, ki krši osnovne človekove pravice svojih državljanov. Prepovedano jim je protestirati, prepovedano je dvomiti o predsednikovi misli, prepovedani so… »

TV komentar / Morda raje kar ukinemo državo?

Mladina 08.03.2024
Kurjači na 24ur. Končno se je država oziroma njeno ministrstvo za notranje zadeve začelo vesti kot država. In začelo na mejnih območjih, kjer se pojavi največ beguncev, odpirati centre, da ne bi nesrečniki tudi letos tavali mimo hiš in vasi… »

Foto: V Kareliji ubili beloruskega aktivista in glasnega kritika beloruskega predsednika Lukašenka

Necenzurirano 07.03.2024
Pripadniki ruske varnostne službe (FSB) so v strelskem obračunu na severozahodu Rusije ubili beloruskega državljana, ki ga sumijo sodelovanja z ukrajinskimi obveščevalnimi službami. Na območju ruske republike Karelija, ki meji na Finsko, so ob… »

Afganistanska veja Islamske države naj bi načrtovala napad v Rusiji

Delo 07.03.2024
Načrtovali so napad na vernike v sinagogi v Moskvi, ruske oblasti pa so napad preprečile. Število mrtvih v operaciji ni znano. Ruske oblasti so danes sporočile, da so ubili domnevne člane skrajne skupine Islamska država (IS), ki naj bi načrtovali… »

Putin enega največjih vseh časov dodal na seznam "teroristov in skrajnežev"

Zurnal24 07.03.2024
Rusija je legendarnega šahista Kasparova označila za skrajneža. Šahovskega velemojstra in političnega aktivista Garija Kasparova je Rusija dodala na seznam "teroristov in skrajnežev", po obvestilu ruske finančne obveščevalne službe. Večkratni… »

Rusija se pripravlja na dolgoročno konfrontacijo z Natom

Delo 07.03.2024
Po njunih ocenah Moskva izvaja celovito vojaško reformo, s trenutno intenzivnostjo v Ukrajini pa bi se lahko borila še najmanj dve leti. Rusija se ob vojni v Ukrajini pripravlja tudi na dolgoročno konfrontacijo z zvezo Nato, opozarja poročilo, ki sta… »

Vang napovedal tesnejše vezi z Rusijo in kritiziral ameriško "obsedenost" z zatiranjem Pekinga

RTV Slovenija 07.03.2024
Kitajski zunanji minister Vang Ji je ob robu zasedanja ljudskega kongresa tuje sile posvaril pred vmešavanjem v kitajske zadeve. Dejal je, da skušajo ZDA zatirati Kitajsko, obenem pa je napovedal poglabljanje odnosov z Rusijo. Vang je na novinarski… »

Litovski obveščevalci: Rusija ima dovolj virov za še najmanj dve leti vojne

RTV Slovenija 07.03.2024
Potem ko so ruske sile februarja zavzele mesto Avdijivka v regiji Doneck, potekajo boji še na petih območjih vzdolž 1100 kilometrov dolge bojne črte. Po podatkih litovskih obveščevalnih služb ima Rusija dovolj virov za še najmanj dve leti vojne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem