Rusija

Naborništvo le ena od oblik mobilizacije družbe

Delo 04.03.2024
Kako se je ponovnega vzpostavljanja služenja vojaškega roka lotila Litva in kaj se od nje lahko naučijo druge članice Unije? V nadaljevanju preberite: Zaradi vse večjih skrbi, da se Rusija ne namerava ustaviti v Ukrajini, in negotovosti v zvezi z… »

Več držav Opec+ z namenom zvišanja cen vztraja pri omejitvi črpanja

Dnevnik 04.03.2024
Več držav članic razširjene skupine proizvajalk nafte Opec+ je v nedeljo napovedalo podaljšanje omejitve črpanja nafte, ki je bilo prvič napovedano lani. Takrat so se dobaviteljice nafte v luči gospodarske negotovosti dogovorile za zmanjšan obseg… »

Ameriški astronavti in ruski kozmonavt odpotovali na polletno odpravo

Delo 04.03.2024
Vesoljska postaja je še zadnja svetla točka sodelovanja med ZDA in Rusijo, potem ko je Rusija pred dvema letoma napadla Ukrajino. Danes so proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) poleteli ameriški astronavti in ruski kozmonavt, potem ko so izstrelitev… »

Slovenija ostaja zadržana do obveznega služenja vojske

Delo 04.03.2024
V nasprotju z državami, ki so bliže Rusiji, pri nas ni varnostnih razlogov za oživitev naborništva, so si enotni stroka in odločevalci. V nadaljevanju preberite: Več kot 60 odstotkov Slovencev se počuti varno, kaže Raziskava o nacionalni in… »

UKRAJINCI IZVEDLI OBSEŽEN NAPAD NA KRIM: Moskva trdi, da so sestrelili skoraj 40 dronov

Regional 03.03.2024
Ukrajina je po ruskih navedbah ponoči izvedla obsežen napad na Krim z brezpilotnimi letalniki, ki pa naj bi jih ruska zračna obramba uničila. Moskva trdi, da so sestrelili skoraj 40 dronov. Na družbenih omrežjih so medtem zaokrožila poročila o… »

Dlje ko bo trajala vojna, več bo Ukrajina izgubila

Delo 03.03.2024
Z dolgoletnim novinarjem in urednikom nacionalke smo se pogovarjali o Ukrajini, Rusiji, Kitajski in njegovi kandidaturi na evropskih volitvah. V nadaljevanju preberite: Dolga leta je bil novinar Radiotelevizije Slovenija. Več kot deset let je bil njen… »

Rusija trdi, da je preprečila napad na Krim. V ruskih napadih na Odeso ubiti trije otroci.

RTV Slovenija 03.03.2024
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je ruska zračna obramba uničila vseh 38 brezpilotnih letalnikov, ki jih je Ukrajina zgodaj zjutraj izstrelila na Krimski polotok. V ruskih napadih na Odeso so bili medtem ubiti trije otroci. Ministrstvo ni… »

Ukrajina: Napadi ruskih brezpilotnih letal zahtevali smrtne žrtve

Dnevnik 02.03.2024
V ruskih napadih z brezpilotnimi letalniki na ukrajinski regiji Harkov in Odesa je bilo minulo noč po najnovejših podatkih ukrajinskih oblasti ubitih najmanj šest ljudi. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po napadih znova pozval zaveznice, naj… »

V napadu z brezpilotnikom v Odesi štirje mrtvi. Ukrajinski vrhovni poveljnik napovedal spremembe.

RTV Slovenija 02.03.2024
V ruskem napadu z brezpilotnim letalnikom na stanovanjski blok v Odesi so umrli štirje ljudje, med njimi triletnik, osem je ranjenih, je sporočil Kijev. Na zgradbo v Sankt Peterburgu je padel sestreljen ukrajinski letalnik in povzročil eksplozijo… »

V ruski metropoli močna eksplozija, več ranjenih

Zurnal24 02.03.2024
Najprej pok, nato eksplozija in požar. V stanovanjski zgradbi v Sankt Peterburgu na zahodu Rusije je danes odjeknila močna eksplozija, v kateri je bilo ranjenih več ljudi. Po poročanju tamkajšnjih medijev je na zgradbo padel sestreljen ukrajinski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem