Rusija

Pisateljico Ljudmilo Ulicko Kremelj razglasil za "tujo agentko"

RTV Slovenija 02.03.2024
Rusija je v petek pisateljico Ljudmilo Ulicko razglasila za tujo agentko, ker nasprotuje vojni v Ukrajini in po navedbah Moskve spodbuja "propagando LGBTQ". 81-letna pisateljica, ki živi v izgnanstvu, proti avtoritarnim težnjam Kremlja protestira že od… »

#video V Sankt Peterburgu odjeknila močna eksplozija

Dnevnik 02.03.2024
V stanovanjski zgradbi v Sankt Peterburgu na zahodu Rusije je danes odjeknila močna eksplozija, v kateri je bilo ranjenih več ljudi. Po poročanju tamkajšnjih medijev je na zgradbo padel sestreljen ukrajinski brezpilotni letalnik. Guverner Sankt… »

Vladimir Putin s svojimi dejanji uničuje Rusijo

Delo 02.03.2024
Putin vodi tudi vojno proti običajnim Rusom, je prepričan Kiril Martinov, ki v eksilu nadaljuje delo ruske neodvisne publikacije Nova gazeta. V nadaljevanju preberite: Vojna cenzura, ki je sledila napadu na Ukrajino, je dokončno zadušila neodvisno… »

Evropska zbeganost

Delo 02.03.2024
Resnici na ljubo so bile Macronove besede vsaj toliko kot Rusiji namenjene drugim evropskim državam, predvsem Nemčiji. V nadaljevanju preberite: Izjava francoskega predsednika Macrona, da evropske članice Nata ne zavračajo možnosti, da bi v Ukrajino… »

Več tisoč ljudi se je poslovilo od Navalnega. Po Rusiji več kot 65 aretacij.

RTV Slovenija 01.03.2024
Na pokopališču Borisov v Moskvi so pokopali nedavno umrlega politika Alekseja Navalnega. Slovesnosti se je udeležilo več tisoč ljudi, mnogi so vzklikali, da oblastem ne bodo oprostili za njegovo smrt. Po državi so aretirali več kot 65 ljudi. Krsto… »

#foto #video Pokopali Navalnega: “Hvala ti, Aleksej!”

Dnevnik 01.03.2024
V Moskvi je danes potekala pogrebna slovesnost za ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega, ki je umrl 16. februarja v zaporniški koloniji na severu države. Več kot tisoč podpornikov se je zbralo pred cerkvijo že več ur pred začetkom… »

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI PO VRNITVI IZ MOSKVE: Razkril je, kaj si Rusi mislijo o Sloveniji (INTERVJU)

Regional 01.03.2024
"O Rusiji govorijo tisti, ki o njej nič ne vedo." S temi besedami je Zmago Jelinčič Plemeniti začel svoje razmišljanje po vrnitvi iz Moskve, kjer se je udeležil 2. kongresa mednarodnega rusofilskega gibanja. Kot je povedal za Regional, je vzdušje v… »

Zvezdnik prekinil molk: "Žalosten sem in šokiran, vzeli so mi vse"

Zurnal24 01.03.2024
Nekoč najdražji nogometaš na svetu je bil zaradi pozitivnega vzorca kaznovan s štiriletno prepovedjo igranja. Francoski nogometni zvezdnik iz vrst Juventusa Paul Pogba je "žalosten, šokiran in ima strto srce" po odločitvi pristojnega italijanskega… »

Rusija je grožnja svetovnemu miru, Evropi in Balkanu

Delo 01.03.2024
Državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost Vojko Volk o podobnih pogledih Slovenije in ZDA na številne sodobne krize. Državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk je ta… »

Komentar / Mali Napoleon

Mladina 01.03.2024
(in zavezniška armada dezerterjev). Francoski predsednik Emmanuel Macron je šokiral večino evropskih voditeljev, ko je omenil možnost, da bi Natove države, če na drug način ne bo mogoče preprečiti Putinove zmage, poslale v Ukrajino svoje kopenske… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem