Rusija

Ruski napad na Odeso v bližini konvoja z grškim premierjem

Delo 06.03.2024
Ruske sile so nadzor nad največjo evropsko nuklearko prevzele marca 2022. V Odesi na jugu Ukrajine so danes v bližini konvoja vozil, v katerih sta bila ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in grški premier Kiriakos Micotakis, odjeknile eksplozije… »

Poroka na prvi pogled: Ko je videl nevesto, je "bil iz sebe"

Zurnal24 06.03.2024
V drugem delu sta pred matičarja stopila Olga in Miha. Po Marku in Sari sta pred matičarja stopila še Miha s Ponikve in Olga iz Rusije. Po začetnem "u, madona", je Miha povedal: "Ko sem jo zagledal, sem bil čisto iz sebe. Videti je kot princeska iz… »

Na odprtju iger v Parizu ne bo (belo)ruskih paraolimpijcev

RTV Slovenija 06.03.2024
Paraolimpijskim športnikom iz Rusije in Belorusije ne bodo dovolili nastopiti na otvoritveni slovesnosti poletnih iger v Parizu, prav tako njihovi dosežki ne bodo upoštevani na lestvici medalj. To sta le dve od množice omejitev, ki jih je Mednarodni… »

Mednarodna agencija za jedrsko energijo je posvarila pred ponovnim zagonom elektrarne v Zaporožju

RTV Slovenija 06.03.2024
Generalni direktor Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Rafael Grossi je posvaril pred ponovnim zagonom jedrske elektrarne v Zaporožju na jugu Ukrajine, ki jo zasedajo ruske sile. Ta zaradi napadov ne deluje od marca 2022. Vsakršen ponovni… »

Rusi želijo skupaj s Kitajci postaviti jedrsko elektrarno na Luni do leta 2035

Necenzurirano 05.03.2024
Vodja ruske vesoljske agencije Roscosmos je dejal, da skupaj s Kitajsko pripravljajo načrte za dostavo in namestitev jedrske elektrarne na Luni med letom 2033-2035. Jurij Borisov, vodja ruske vesoljske agencije Roscosmos (ekvivalent ameriški Nasi), je… »

Pistorius: Do uhajanja informacij nemške vojske privedla nepazljivost posameznika

RTV Slovenija 05.03.2024
Za nedavno objavo posnetka pogovora med častnikoma nemških zračnih sil glede podpore Ukrajini je bila kriva napaka posameznika, je izjavil nemški obrambni minister Boris Pistorius. Kot je pojasnil minister, je mogoče, da je eden od generalov na… »

Ukrajina naj bi uničila rusko vojaško ladjo

Mladina 05.03.2024
Rusija incidenta za zdaj še ni komentirala. Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej Kotov v Črnem morju ob obali polotoka Krim, je danes sporočila ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GUR). Rusija incidenta za zdaj še ni… »

Albanija "v strahu pred Rusijo" odprla staro sovjetsko oporišče za Nato

RTV Slovenija 04.03.2024
Albanija je kot novo oporišče Nata odprla prenovljeno oporišče iz časa Sovjetske zveze. Kot je dejal albanski premier Edi Rama, so se za to odločili zaradi "okrepljene grožnje Rusije". Albanija je članica Nata od leta 2009, a svojih bojnih letal… »

Rusija / »Posnetek kaže na neposredno vpletenost Zahoda v konflikt v Ukrajini«

Mladina 04.03.2024
Rusija zaradi pogovora nemških častnikov o Ukrajini poklicala nemškega veleposlanika. Rusija je danes v luči nedavno razkritega zaupnega pogovora nemških častnikov o vojni v Ukrajini na pogovor poklicala nemškega veleposlanika v Moskvi Alexandra… »

Scholz: Če bodo morali sodelovati nemški vojaki, raket taurus Kijevu ne bomo dobavili

RTV Slovenija 04.03.2024
Rusko zunanje ministrstvo je zaradi nedavno razkritih zaupnih pogovorov visokih nemških častnikov o vojni v Ukrajini na pogovor poklicalo nemškega veleposlanika. Nemško obrambno ministrstvo pa je Rusijo obtožilo "informacijske vojne". Rusko zunanje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem