Rusija

Komentar / Mali Napoleon

Mladina 01.03.2024
(in zavezniška armada dezerterjev). Francoski predsednik Emmanuel Macron je šokiral večino evropskih voditeljev, ko je omenil možnost, da bi Natove države, če na drug način ne bo mogoče preprečiti Putinove zmage, poslale v Ukrajino svoje kopenske… »

LETNI NAGOVOR PUTINA: Opozoril je na možnost uporabe jedrskega orožja (FOTO, VIDEO)

Regional 29.02.2024
Vladimir Putin je predstavil svoj 19. letni nagovor o stanju v državi, ki je potekal v Moskvi. Govor, dolg dve uri, je začel s pozivom k izboljšanju zdravja državljanov, s ciljem podaljšati pričakovano življenjsko dobo do leta 2030 s sedanjih 73 na… »

Med nagovorom Rusom svarila zahodu

Dnevnik 29.02.2024
Ruski predsednik je v svojem letnem govoru o stanju v državi spet žugal zahodu z jedrskim orožjem, večino časa pa je govoril o domačih projektih in vlaganjih. Čez dva tedna bodo volitve. Dva tedna pred predsedniškimi volitvami je ruski voditelj… »

Evropski parlament: Putin mora odgovarjati za smrt Navalnega

RTV Slovenija 29.02.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin mora odgovarjati za smrt kritika Kremlja, so poudarili poslanci Evropskega parlamenta, ki so v sprejeti resoluciji pozvali EU, naj še naprej podpira rusko demokratično opozicijo. Evropski parlament je v resoluciji… »

Kdor ne da orožja, ne bo umiral za Ukrajino

Delo 29.02.2024
Potek vojne v Ukrajini je vplival na oblikovanje obrambne strategije EU, napadeni državi ne pomagamo toliko, kot bi ji lahko. V nadaljevanju preberite: Francoski predsednik Emmanuel Macron je z dvoumno izjavo o napotitvi vojakov Nata na bojišče v… »

Putin v nagovoru državljanom: "ZDA si želijo potegniti Rusijo v oboroževalno tekmo"

RTV Slovenija 29.02.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je v govoru o stanju v državi med drugim dejal, da je ruska vojska povečala svoje bojne zmogljivosti in samozavestno napreduje po vsej fronti v Ukrajini, Zahod pa posvaril, da ima Rusija orožje, ki lahko doseže tudi… »

Zelenski na vrhu jugovzhodne Evrope predlagal skupno proizvodnjo streliva

RTV Slovenija 28.02.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na vrhu Ukrajina-Jugovzhodna Evropa v Tirani balkanske voditelje pozval k okrepljeni pomoči Ukrajini. Predlagal je ustanovitev foruma obrambne industrije in skupno proizvodnjo streliva. "V Ukrajini deluje… »

Pridnestrje zaprosilo Moskvo za zaščito pred gospodarskim pritiskom Moldavije

RTV Slovenija 28.02.2024
Predstavniki moldavske separatistične regije Pridnestrje, ki jo podpira Rusija, so Rusijo zaprosili za pomoč pri zaščiti gospodarstva pred pritiski moldavske vlade. Moldavija pravi, da ni nevarnosti za zaostrovanje in da gre le za ustvarjanje… »

Generalmajor Škerbinc: Vojna v Ukrajini je tudi naša vojna

Delo 28.02.2024
Če ne bomo zmagali, se bomo prebudili v režimu, kjer se pada z balkonov in umira od čaja, če se z vladarjem ne strinjaš, opozarja generalmajor Miha Škerbinc. V nadaljevanju preberite: Francoski predsednik Emmanuel Macron je z dvoumno izjavo o… »

POGREB NAVALNEGA BO V PETEK V MOSKVI: To je njegova žena danes povedala v evropskem parlamentu (VIDEO)

Regional 28.02.2024
Pogrebna slovesnost za ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je umrl v ruskem zaporu, bo v petek v cerkvi v Moskvi, so danes sporočili njegovi podporniki. Aleksejeva mati Ljudmila Navalna je sicer pred tednom dni obtožila ruske oblasti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem