Severna Makedonija

Po Domžalah tudi Šenčur začel s porazom

SiolNET 11.10.2023
Košarkarji Kansaia Heliosa so v torek v Subotici začeli novo sezono tekmovanja v drugi ligi ABA. Na svoji prvi tekmi turnirja so izgubili z domačim Spartakom s 73:80. Tudi člani Gorenjske gradbene družbe Šenčur so v novo sezono vstopili s porazom… »

Dvojni spored v celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog

Dnevnik 11.10.2023
Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bo danes ob 17. uri v celjski dvorani Golovec pomerila z Latvijo v kvalifikacijah za EP 2024, igralci Celja Pivovarne Laško pa bodo ob 18.45 v Zlatorogu v četrtem krogu lige prvakov gostili francoski… »

"Tehnologija ne more nadomestiti zdravnikov, jim pa lahko zelo pomaga"

SiolNET 05.10.2023
V okviru obiska pri ministrstvu za zdravje Republike Slovenije se je petčlanska strokovna skupina za digitalizacijo ministrstva za zdravje Severne Makedonije na Telekomu Slovenije seznanila z vpeljanimi rešitvami Telekoma Slovenije za telemedicino in… »

Manjkajoče delavce iščejo od Balkana do Nepala

Delo 05.10.2023
Veliko zanimanje kadrov iz Severne Makedonije in BiH za delo pri nas, a postopki za pridobitev dovoljenj so še predolgi. V nadaljevanju preberite še: Zavod za zaposlovanje je v zadnjih treh mesecih najprej organiziral zaposlitvene dogodke v Severni… »

EU objavil razpis za 36.000 brezplačnih železniških vozovnic za mlade

RTV Slovenija 04.10.2023
Evropska komisija je objavila jesenski razpis DiscoverEU, v okviru katerega bo mladim, rojenim leta 2005, podelila 36.000 brezplačnih vozovnic za vlak, so sporočili iz Bruslja. Prijave na evropskem mladinskem portalu zbirajo do prihodnje srede… »

Razdelili bodo 36.000 brezplačnih železniških vozovnic

Zurnal24 04.10.2023
Evropska komisija je danes objavila jesenski razpis DiscoverEU, v okviru katerega bo mladim, rojenim leta 2005, podelila 36.000 brezplačnih vozovnic za vlak, so sporočili iz Bruslja. Prijave na evropskem mladinskem portalu zbirajo do prihodnje srede… »

Odnos do Rusije lahko upočasni skupno približevanje EU

Delo 28.09.2023
Severna Makedonija je trikrat izganjala ruske diplomate, močan vpliv Moskve v Srbiji in BiH pa ne pojenja. V nadaljevanju preberite: Zadnja eskalacija dogodkov na Kosovu je znova odprla razpravo o vplivu Rusije na Zahodnem Balkanu. Medtem ko Evropska… »

Šarec v Severni Makedoniji podpisal sporazum o obrambnem sodelovanju

Dnevnik 26.09.2023
Obrambni minister Marjan Šarec je danes v Severni Makedoniji s svojo tamkajšnjo kolegico Slavjanko Petrovsko podpisal sporazum o obrambnem sodelovanju med državama, so sporočili z ministrstva za obrambo (MORS). Ob tem je kot pomembno označil… »

Slovenija bo Severni Makedoniji donirala sestavne in nadomestne dele za helikopter

RTV Slovenija 25.09.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je z makedonskim kolegom Oliverjem Spasovskim v Ljubljani podpisal memorandum o sodelovanju pri razvojni pomoči med slovenskim in makedonskim notranjim ministrstvom. Na podlagi memoranduma bo Slovenija Severni… »

Poklukar z makedonskim kolegom podpisal memorandum o sodelovanju pri razvojni pomoči

Dnevnik 25.09.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je danes z makedonskim kolegom Oliverjem Spasovskim v Ljubljani podpisal memorandum o sodelovanju pri razvojni pomoči med slovenskim in makedonskim notranjim ministrstvom. Ob tem je gostu čestital za proces… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem