Slovenija

Samar: Evroliga je s svojo hitrostjo druga dimenzija košarke

RTV Slovenija pred 4 urami
Za Žigo Samarjem je debitantska sezona v Evroligi, v kateri se je, kot pravi, veliko učil in privajal na raven, ki je do zdaj ni bil vajen. Vmes mu je načrte prekrižala poškodba, zdaj pa reprezentančni organizator igre počasi lovi tekmovalni ritem… »

Iz korenin rastemo

Gorenjski glas pred 5 urami
Škofjeloški taborniki letos praznujejo sedemdeseti rojstni dan. Osrednji del praznovanja so poimenovali Iz korenin rastemo. Poletne temperature minule sobote so na Trg pod gradom, kjer je bil ob 15. uri slavnostni zbor Rodu svobodnega Kamnitnika… »

INCIDENT NA TRGU REPUBLIKE: Rupar in njegovi podporniki prekinjali nagovore in nadlegovali govorke za pravice Palestincev…

Regional pred 5 urami
Predstavnice več nevladnih organizacij so danes na Trgu republike pozvale vlado, naj Palestincem v Gazi ponudi zatočišče v Sloveniji s pomočjo sistema dopolnilnih poti. Istočasno je bila na trgu sklicana novinarska konferenca iniciative Glas… »

Preiskovali bi primere preprodaje dojenčkov pri nas

Zurnal24 pred 5 urami
NSi za ustanovitev preiskovalne komisije DZ, ki bi preiskovala primere domnevno ukradenih otrok, ki bi preiskovala domnevne kraje dojenčkov v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja na območju nekdanje skupne države Jugoslavije. V Sloveniji naj bi bilo… »

Na reliju po Hrvaški bo adrenalinsko vožnjo izkusila tudi Janica Kostelić

Delo pred 5 urami
V Zagrebu danes slovesno odprtje oziroma slavnostni štart relija za svetovno prvenstvo po Hrvaški. Med prijavljenimi tudi dve slovenski posadki. S slovesnim odprtjem oziroma slavnostnim štartom bodo danes ob 18.30 v Zagrebu dvignili zastor nad reli za… »

PREDSEDNIK, ČASTNI KONZUL IN DOBRA HRANA: Srbski predsednik Vučič že večkrat opažen na Primorskem

Regional pred 5 urami
Srbski predsednik Aleksandar Vučić naj bi pogosto skrivoma prihajal v Slovenijo. Tako je bil že večkrat v Vipavski dolini v restavraciji na gradu Zemono, kjer so ga nazadnje opazili pred mesecem dni. Restavracijo vodi kuharski mojster Tomaž Kavčič… »

V Sloveniji skoraj 40 odstoten padec prodaje električnih avtomobilov

Dnevnik pred 5 urami
Čeprav EU do leta 2035 načrtuje prepoved avtomobilov z motorjem na notranje izgorevanje, prodaja električnih avtomobilov že nekaj mesecev stagnira. V Sloveniji pa se je prodaja električnih avtomobilov marca na letni ravni zmanjšala za 38,2 odstotka… »

»Dolžnost Slovenije je, da proti Izraelu sprejme konkretne ukrepe«

Mladina pred 6 urami
Nevladniki pozvali vlado k zagotavljanju zatočišča za Palestince. Predstavnice več nevladnih organizacij so danes na Trgu republike pozvale vlado, naj Palestincem v Gazi ponudi zatočišče v Sloveniji s pomočjo sistema dopolnilnih poti. Istočasno… »

Golob / »Najučinkovitejši odgovor na rusko propagando je udeležba na volitvah«

Mladina pred 7 urami
Slovenski premier je dejal, da je ruska propaganda pred evropskimi volitvami dobila nek nov zagon, tako da se v večini držav članic unije "kaže že kar odkrita protievropska propaganda" Najbolj učinkovit odgovor na protievropsko propagando iz Rusije… »

Ob Tanji Ribič na volitve še igralka Saša Pavček

Delo pred 6 urami
Predstavitev liste: Desus in Dobra država gresta na volitve s sloganom Čas je za razum. Podpirajo zahtevo za sklic referenduma o članstvu Slovenije v Natu. Medtem ko se je Tanja Ribič odločila svojo težo pri volilnem telesu preizkusiti na listi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem