Slovenija

Avstrijska veselica v Wisli, Cene Prevc navdušil, Lovro Kos do dosežka kariere!

SiolNET pred 4 urami
Avstrijec Jan Hörl je dobil posamično preizkušnjo smučarskih skakalcev v Wisli in se razveselil prve zmage na tekmah za svetovni pokal. Točke je osvojilo pet slovenskih orlov, za najboljši dosežek je s 6. mestom poskrbel Cene Prevc, Lovro Kos pa je… »

Umrl nekdanji ameriški senator in predsedniški kandidat

SiolNET pred 4 urami
V starosti 98 let je danes umrl petkratni ameriški senator in predsedniški kandidat republikancev leta 1996 Bob Dole, je sporočila njegova fundacija. Dole je v Washingtonu lobiral tudi za interese Slovenije. "S težkim srcem sporočamo, da je v spanju… »

Umrl je Dimitrij Volčič

Delo pred 6 urami
Bil je dolgoletni novinar, dopisnik, politik in evropski poslanec. Bistveno bolj znan je v Italiji. Umrl je Dimitrij Volčič, dolgoletni novinar, politik, senator in evropski poslanec. Preminil je po daljši bolezni na svojem domu v Gorici, poroča Rai… »

Hrana bo po novem letu dražja

Necenzurirano pred 5 urami
Predsednica upravnega odbora Trgovinske zbornice Slovenije pravi, da potekajo pogajanja glede podražitev hrane. Zagotavlja, da se bo dvig cen porazdelil po dobavni verigi. Potrošnik ga ne bi smel občutiti premočno. Marija Lah ocenjuje, da se bodo… »

Jedel je listje in pil vodo iz mlak

Necenzurirano pred 5 urami
Polona Fijavž, dopisnica RTV Slovenija iz Nemčije in Poljske, se je pretresena vrnila s poljsko-beloruske meje, kjer se je v živo prepričala o obupnih razmerah, v katerih so se znašli migranti in begunci s kriznih območij. »Kaj takega še nisem… »

Pozitivnih 1116 testov, umrlo 13 oseb, v Sloveniji italijanski zdravniki

Delo pred 5 urami
V članku povzemamo relevantne podatke o obvladovanju bolezni covid-19. 18.20 Na protestu v Bruslju posredovala policija V Bruslju so se danes na protestu znova zbrali nasprotniki ukrepov proti novemu koronavirusu in cepljenju. Zaradi neredov, ko je… »

Šest italijanskih zdravstvenih delavcev že v Sloveniji. 'V ponedeljek jih pričakujemo še devet'

24ur pred 6 urami
Na pomoč slovenskim covidnim bolnišnicam je že prišlo šest italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev, ki se bodo pridružili skupinam vojaške zdravstvene enote Slovenske vojske. Po prihodu sta jih v kranjski vojašnici pozdravila minister za… »

Intervju: Bruno Dujič, projektant: Na leto izgubimo okoli 50 milijonov evrov dodane vrednosti

Finance.si pred 6 urami
Inovator, direktor in vodilni slovenski projektant lesenih konstrukcij o projektiranju in gradnji slovenskega paviljona na Expu v Dubaju, o tem, kako se kombinira različne konstrukcijske materiale, o v Avstriji izgubljenih milijonih, njegovem patentu in… »

Po tednih napovedovanja danes na pomoč prispelo šest italijanskih vojakov

Slovenske novice pred 6 urami
Zaradi slabega vremena bo preostalih devet prispelo jutri. V Slovenijo je danes prispelo šest zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki bodo v slovenskih bolnišnicah pomagali pri oskrbi bolnikov s covidom-19. Še devet se jim jih bo zaradi… »

Zadnji polfinalisti se že ogrevajo

24ur pred 7 urami
Nocoj ob 20. uri bo na sporedu peta in s tem tudi zadnja polfinalna oddaja spektakularnega šova Slovenija ima talent. Šest polfinalistov je pripravljenih, da še enkrat predstavijo svoje talente, v finale pa se bo uspelo prebiti le dvema. Tekmovalci… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem