Slovenija

Predaja poštnih prostorov v Gorjah

Gorenjski glas pred 10 urami
Zgornje Gorje – Občina Gorje je v začetku leta uveljavljala predkupno pravico za poslovne prostore Pošte Slovenije v Zgornjih Gorjah. Kot je povedal gorjanski župan Peter Torkar, so zanje odšteli 145 tisoč evrov, sredstva pa zagotovili iz… »

NOVA DIREKTNA ŽELEZNIŠKA POVEZAVA: Od 24. aprila čezmejni vlak od Opčin prek Divače do Reke

Regional pred 10 urami
Nova direktna vlakovna povezava med Opčinami in Reko bo pokrivala pot od Opčin na italijanski strani prek Divače do Reke v približno dveh urah in ponujala alternativo za potnike, ki potujejo med Italijo, Slovenijo in Hrvaško. Vlak bo inavguriran 24… »

STE ZA UVEDBO KAVCIJSKEGA SISTEMA ZA EMBALAŽO PIJAČ? Komunalna zbornica meni, da bi to vodilo v dvig cen proizvodov (ANKETA)

Regional pred 12 urami
Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije ne podpira uvedbe kavcijskega sistema za enkratno uporabno embalažo pijač. Kot so zapisali, imamo v Sloveniji dobro razvit komunalni sistem zbiranja komunalnih odpadkov, uvedba novega pa bi med drugim vodila v… »

Mlade je treba navduševati in ne prepričevati

Delo pred 13 urami
Vloga športa je za mlade invalide pomembna zaradi lažjega vključevanja v družbo in boljšega fizičnega zdravja. Šport ima izjemen potencial za izboljšanje psihičnega in fizičnega zdravja mladih invalidov. Tisti, ki se ukvarjajo z njim, se lažje… »

V Pekingu se potrjuje evropski realizem

Delo pred 14 urami
Ideali zelene Evrope so obarvani z realizmom kompatibilnosti, kakršna obstaja med Kitajsko in EU ter tudi Slovenijo. Kitajski sogovorniki slovenske ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon bodo vsi po vrsti ponavljali, da se »države ne… »

Irski dež

Delo pred 14 urami
Med vsemi prijetnimi in toplimi kraji, kjer bi z ženo lahko proslavila četrt stoletja poroke, sva si izbrala dolgo želeni izlet na Irsko. Zeleni otok je te dni verjetno manj zelen kot Slovenija, zagotovo pa je bistveno hladneje in neprimerno bolj… »

Pismo zdravnice: stavki zdravnikov ob rob

Delo pred 14 urami
Mladi kolegi, na srce vam polagam, ne izplača se in ni vredno toliko garati. Te dni sem dopolnila 60 let. Danes se mi je ob prihodu v službo v preddverju vhoda na interni oddelek pogled ustavil na spomeniku dr. Jožeta Potrča. Po njem bolnišnica na… »

Kaotično vreme ogroža tudi kmetijske rastline

Dnevnik pred 19 urami
Vremenski kaos, ki je zajel Slovenijo, lahko ogrozi tudi kmetijske rastline. Vremenoslovci ter ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kmetovalce, ki še vedno niso dobili državne pomoči zaradi lanske spomladanske zmrzali, svarijo pred… »

Zorana Zupančiča bo nasledil Jurij Tepeš

Dnevnik pred 19 urami
Zoran Zupančič ni več glavni trener slovenske ženske reprezentance A v smučarskih skokih. Odločitev je sprejel sam, nasledil pa ga bo Jurij Tepeš, ki podporne ekipe še nima izbrane. Najuspešnejši trener ženske reprezentance A v smučarskih… »

Dež v Dubaju

Dnevnik pred 19 urami
Ne le nad Slovenijo, vreme se je v torek hudo zneslo tudi nad praviloma sončnimi Združenimi arabskimi emirati. Deževalo je ves torek in do večera so v Dubaju namerili toliko padavin, kot jih običajno zabeležijo v letu in pol, kar je tudi največja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem