Turska

Kamničanke z zahtevnega gostovanja s pričakovanim porazom

SiolNET 07.11.2023
Odbojkarice Calcit Volleyja so novo sezono v skupinskem delu lige prvakinj odprle s porazom 0:3 (-16, -18, -19) na gostovanju pri turških prvakinjah, članicah Fenerbahčeja. Turški kolektiv je zadnjo izvedbo lige prvakinj končal na tretjem mestu in… »

V Turčiji policija razgnala protestnike blizu oporišča ameriške vojske

Dnevnik 05.11.2023
Turška policija je danes s solzivcem razgnala več sto protestnikov, ki so se v podporo Palestincem v Gazi zbrali blizu oporišča ameriških letalskih sil v Incirliku na jugovzhodu Turčije. O propalestinskih protestih so poročali tudi iz nekaterih… »

Turška policija razgnala propalestinske protestnike v bližini ameriškega oporišča

RTV Slovenija 05.11.2023
V Turčiji je policija s solzivcem razgnala več sto propalestinskih protestnikov, ki so se zbrali blizu oporišča ameriške vojske Incirlik na jugovzhodu Turčije. Protesti v podporo Palestincem v Gazi so potekali tudi v drugih mestih po svetu. Protest… »

Odzvonllo sanjskemu nizu Mihe Zajca in soigralcev

Delo 05.11.2023
V derbiju turške nogometne lige Fenerbahče z našim reprezentantom po zaostanku z 0:3 lovil zasuk proti Trabzonsporu, a prišel le do končnih 2:3. Sanjske serije Fenerbahčejevih nogometašev je bilo sinoči konec. In še dan pozneje močno odmeva… »

Ljubezen, nemške marke in smrt

RTV Slovenija 04.11.2023
Film je živopisen kalejdoskop razvoja turške glasbe v Nemčiji in glasbenih smeri, ki jih je turški melos najbolj zaznamoval. V zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja je Zvezna republika Nemčija v Anatoliji in drugih delih Turčije začela… »

Ob stoletnici Turčiji pod Erdoganom ne manjka ambicij

Dnevnik 30.10.2023
Turčija je pompozno praznovala stoto obletnico ustanovitve sekularne republike, ki je nastala na pogorišču poraženega otomanskega imperija po prvi svetovni vojni. Po Mustafi Kemalu Atatürku noben voditelj Turčije ni spremenil tako kot aktualni… »

Erdoğan napovedal novo bitko križarjev in polmeseca in zoperstavitev proti Zahodu

Nova 24TV 30.10.2023
Foto: epa Turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan je dan pred stoto obletnico turške sekularne republike nagovoril več sto tisoč privržencev na enem največjih propalestinskih shodov od začetka vojne med Izraelom in Hamasom. Izrael je označil za… »

Praznovanje stoletnice ustanovitve turške republike zasenčile razmere v Gazi

SiolNET 29.10.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v današnjem nagovoru ob stoti obletnici ustanovitve turške republike, ki jo je leta 1923 na ruševinah osmanskega cesarstva razglasil Mustafa Kemal Atatürk, med drugim obljubil, da se bo "zoperstavil… »

#foto Turčija obarvana v rdeče

Dnevnik 29.10.2023
Turčija praznuje 100 let turške republike. Na današnji dan jo je leta 1923 razglasil Kemal Ataturk in jo kot njen prvi predsednik popeljal na pot demokracije. Turčija je zato že nekaj dni odeta v rdečo barvo državnih zastav, povsod pa so tudi… »

Sto let turške hoje v krogu

SiolNET 28.10.2023
Pred sto leti so na razvalinah Otomanskega cesarstva v novi prestolnici Ankari uradno razglasili Republiko Turčijo. Vodja turške republike je postal Mustafa Kemal Atatürk. Ta je uvedel številne reforme po zahodnem zgledu, ki pa jih v zadnjih letih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem