Turska

Nov podvig mlade Štajerke, turška himna za Štajerca

Delo 30.01.2024
Metka Lobnik se je s srebrno kolajno na turnirju za veliko nagrado Portugalske v judu veselila svojega doslej največjega uspeha v članski konkurenci. Od sedmerice slovenskih judoistov, ki so se minuli konec tedna udeležili uvodnega letošnjega turnirja… »

Po napadu na cerkev v Istanbulu aretirali Tadžikistanca in Rusa

Dnevnik 29.01.2024
Turška policija je v zvezi z nedeljskim napadom na katoliško cerkev v predmestju Istanbula, v katerem je bil ubit en človek, aretirala državljana Tadžikistana in Rusije. Po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu, ki se sklicuje na notranje… »

Turške oblasti uvedle visoko vstopnino za vstop v Hagijo Sofijo

RTV Slovenija 25.01.2024
Turško ministrstvo za kulturo in turizem je uvedlo 25 evrov visoko vstopnino v 1500-letno katedralo, ki so jo leta 2020 iz muzeja preuredili v mošejo. Namestili so tudi barikade in varnostne skenerje, zaradi katerih se že vije vrsta na trgu pred njo… »

Hitrejše zaposlovanje turških delavcev na drugem tiru

Delo 25.01.2024
Vlada je sprejela sklep, da se vloge za izdajo dovoljenja za prebivanje in delo obravnavajo prednostno. Turška družba Yapi Merkezi, ki gradi drugi tir med Koprom in Divačo, bo lažje in hitreje iz Turčije pripeljala delavce, s čimer bodo dela na… »

Na Planet prihaja nova turška serija

SiolNET 24.01.2024
V petek ob 16. uri si boste lahko ogledali še zadnjo epizodo odlične turške serije Oče (Baba), že v ponedeljek pa na Planet prihaja nova turška serija Nemogoča ljubezen (Gulcemal). Planet TV Znano je, kdaj se na Planet vrača kviz Milijonar Zgodba… »

Filatelija: Nove slovenske znamke

Dnevnik 23.01.2024
V petek, 26. januarja, izide prvi letošnji sklop slovenskih priložnostnih in rednih znamk. Razen ene so vse v štiribarvnem ofsetu natisnili v zagrebški AKD. Izid spremlja Bilten št. 149, v katerem sta objavljena vabilo za predlaganje motivov znamk v… »

Kolesarska avantura Balkan 2023, 12. del

Gorenjski glas 17.01.2024
Prenočili smo v hotelu v središču mesta Kirklareli. Po zajtrku smo prinesli prtljago do kombija, ki nas je spremljal na poti, in se dogovorili, da kolesarjenje začnemo čez pol ure v parku Şevket Dingiloglu nasproti hotela. Park se imenuje po… »

Deloval v nasprotju z vrednotami turške države

Delo 15.01.2024
Izraelski nogometaš Sagiv Jehezkel aretiran zaradi sporočila o vojni. Izraelskega nogometnega reprezentanta Sagiva Jehezkela, ki je med tekmo prve lige v Turčiji pokazal sporočilo o vojni med Izraelom in Hamasom, so v nedeljo pozno zvečer aretirali… »

Izraelski nogometaš v Turčiji aretiran zaradi sporočila o vojni

SiolNET 15.01.2024
Izraelskega nogometnega reprezentanta Sagiva Jehezkela, ki je med tekmo prve lige v Turčiji pokazal sporočilo o vojni med Izraelom in Hamasom, so v nedeljo pozno zvečer aretirali, poročanje več turških medijev povzema francoska tiskovna agencija… »

Izraelca po tekmi aretirali, klub takoj prekinil pogodbo

Zurnal24 15.01.2024
Izraelskega nogometaša je po tekmi najmočnejše turške lige pridržala policija, za povrhu pa je dobil tudi odpoved s strani svojega kluba. Izraelskega nogometnega reprezentanta Sagiva Jehezkela, ki je med tekmo prve lige v Turčiji pokazal sporočilo… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred 56 minutamiše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 32 minutamiše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Evakuacija v portoroškem hotelu

Zurnal24 pred 8 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem