Turska

Turčija v odziv na smrt svojih vojakov napadla kurdske borce v Iraku in Siriji

Dnevnik 13.01.2024
Turčija je ponoči izvedla zračne napade na skoraj 30 položajev kurdskih borcev v Iraku in Siriji, je sporočilo turško obrambno ministrstvo. Šlo je za odgovor na napad na turško vojaško oporišče na severu Iraka, v katerem je bilo v petek ubitih… »

Nestabilna klima, nestabilni igralci

Dnevnik 13.01.2024
Zadeti skupno kvoto 1300, kar pomeni, da se ti investicija množi z navedenim številom, te ob tem, da si finančno popraviš stavniško sezono, bržkone uvrsti tudi na lestvico najboljših stav tedna. Za en izid blizu sem bil tretji dan tega leta, a je… »

"Sanjati o zmagi proti taki ekipi bi bilo nerealno"

SiolNET 10.01.2024
Odbojkarice Calcit Volleyja bodo prvo tekmo leta 2024 odigrale proti eni najboljših evropskih ekip, turškemu Fenerbahčeju. Kamničanke bodo vodilno ekipo skupine C lige prvakinj v Tivoliju gostile v četrtek ob 18. uri, kar bo njihova zadnja domača… »

V Turčiji pridržali 56 osumljencev z Interpolovega seznama

Delo 03.01.2024
Turške oblasti so pridržale 56 osumljencev, ki jih zaradi različnih kaznivih dejanj iščejo v 18 državah sveta. Turške oblasti so pridržale 56 osumljencev, ki jih zaradi različnih kaznivih dejanj, od preprodaje drog do pranja denarja in umorov… »

Zvezda v devetem poskusu ugnala Fenerbahče v Carigradu; Barca porazila Real

RTV Slovenija 02.01.2024
Crvena zvezda je Fenerbahčeju zadala prvi domači poraz v tej sezoni Evrolige (76:85). Obenem so Beograjčani prvič premagali turškega velikana na carigrajskem parketu, in sicer v devetem poskusu. Novi trener Fenerbahčeja Šarunas Jasikevičius je… »

Turčija britanskim minolovcem ne dovoli vstopa v Črno morje

Necenzurirano 02.01.2024
Turške oblasti so danes sporočile, da v skladu z izvajanjem sporazuma iz Montreuxa britanskim vojaškim ladjam ne bodo omogočili prečkanja ožin Dardanele in Bospor. Britanske oblasti so prejšnji mesec naznanile, da bodo v Črno morje poslali dve… »

Aretirali 33 domnevnih izraelskih vohunov

SiolNET 02.01.2024
Turške oblasti so danes sporočile, da so pridržale 33 ljudi, ki jih sumijo vohunjenja za Izrael ter načrtovanja več ugrabitev v imenu izraelske obveščevalne službe Mosad. Po navedbah turškega notranjega ministrstva so jih v Istanbulu pridržali v… »

Turčija v zračnih napadih ubila skoraj 60 Kurdov v Siriji in Iraku

Delo 27.12.2023
Turški napadi so bili usmerjeni na bolnišnice, bencinske črpalke, mline, silose in civilne domove. Turčija je v zračnih napadih na Kurdsko manjšino na severu Sirije in Iraka ubila 59 ljudi, je danes sporočilo turško obrambno ministrstvo. Skupno… »

Erdogan primerjal Netanjahuja s Hitlerjem

Zurnal24 27.12.2023
Med dejanji izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja in nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja ni nobene razlike, je danes izjavil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. "V čem se Netanjahu razlikuje od Hitlerja," je na podelitvi znanstvenih nagrad… »

#video Erdogan: V čem se Netanjahu razlikuje od Hitlerja?

Dnevnik 27.12.2023
Med dejanji izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja in nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja ni nobene razlike, je danes izjavil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Po njegovih besedah se akademiki po svetu, ki imajo pogum obsoditi izraelsko… »

Novice dneva »

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Evakuacija v portoroškem hotelu

Zurnal24 pred 2 minutama
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem