UN

Datum njegovega rojstva je njegova ahilova peta

Delo 31.01.2024
Severnokorejski vodja Kim Džong Un je letos dopolnil 40 let - tako vsaj domnevajo. Njegovi biografi namreč navajajo različna leta njegovega rojstva, vendar vsi nekako nihajo med leti 1982, 1983 in 1984. Tisti, ki so najbolje obveščeni, kot dan… »

Med protestom kmetov umrla ženska #foto #video

SiolNET 23.01.2024
Med protestom francoskih kmetov je umrla ženska, poroča BBC. Avtomobil je trčil v cestno zaporo, ki so jo postavili kmetje, ki so protestirali. Umrla je živinorejka Alexandra Sonac, ki je bila za zaporo, hudo pa sta poškodovana tudi njen mož in… »

'PISATELJ' KAZNOVAN Z VISOKO GLOBO: Uničevanje tabel v Miljah ga je stalo 2000 evrov

Regional 23.01.2024
Dvajsetletni 'pisatelj' je moral občini Milje plačati približno 2.000 evrov, potem ko ga je tržaško sodišče obsodilo na plačilo globe zaradi "premoženjske škode in škode ugledu" občine zaradi pisanja po tabelah, prometnih znakih in klopeh. V… »

Pijani Britanci nadlegovali potnice, pilot zasilno pristal #video

SiolNET 21.01.2024
Zaradi veseljačenja sedmih Britancev na Ryanairovem letalu, ki je v petek letelo iz Londona na kanarski otok Lanzarote, je moral pilot pristati na Portugalskem, potem ko so se med seboj še sprli. "Skupina moških je popivala in nadlegovala potnice," so… »

Ob 38. vzporedniku spet sovražnost in bes

Delo 17.01.2024
Vprašanje je, ali Kim Džong Un izvaja nevarne poteze po lastni volji ali so v ozadju njegovega besa drugi. V nadaljevanju preberite: »Razmere na Korejskem polotoku so nevarnejše kot v kateremkoli obdobju od začetka junija 1950,« sta prepričana… »

Kim pravi, da si Severna Koreja ne bo več prizadevala za spravo z Južno Korejo

RTV Slovenija 16.01.2024
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je pozval k spremembi severnokorejske ustave, s katero bi južno sosedo oklicali za sovražno državo in odpravili idejo o skupni prihodnosti obeh Korej. Kim Džong Un je v govoru Vrhovni ljudski skupščini pozval k… »

»Združitev Severne in Južne Koreje ni mogoča«

Mladina 16.01.2024
Severna Koreja ukinja več ključnih državnih agencij za spodbujanje sodelovanja in ponovno združitev z Južno Korejo. Severna Koreja ukinja več ključnih državnih agencij za spodbujanje sodelovanja in ponovno združitev z Južno Korejo, danes… »

Pjongjang ukinja vladne agencije za ponovno združitev z Južno Korejo

Delo 16.01.2024
Iz ustave je treba črtati izraze, kot so neodvisnost, mirna združitev in velika narodna enotnost, je zahteval Kim Džong Un. Severna Koreja ukinja več ključnih državnih agencij za spodbujanje sodelovanja in ponovno združitev z Južno Korejo, danes… »

Kim med kokošmi in s hčerko kar mimo oči javnosti praznoval okrogli jubilej

Necenzurirano 09.01.2024
Nekateri znalci špekulirajo, da javnega praznovanja ni zaradi skrbi, ker je bila njegova že pokojna mater rojena na Japonskem. Edino slavje, ki so ga obeležile kamere, mu je pred leti priredil nekdanji zvezdnik NBA Dennis Rodman. Severnokorejski… »

Kim Džong Un naj bi dopolnil 40 let

RTV Slovenija 08.01.2024
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un naj bi praznoval 40. rojstni dan, a je ta minil brez posebnih omemb v državi. Čeprav ameriška vlada navaja, da se je rodil leta 1984, njegov režim namreč točnega datuma nikoli ni potrdil. Rojstni dan… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem