UN

Ali bo Severna Koreja dodatno oborožila Rusijo?

Nova 24TV 05.09.2023
Kim Jong-un in Vladimir Putin (Foto: epa) Severnokorejski voditelj Kim Jong-un in Vladimir Putin načrtujeta srečanje v Rusiji, na katerem bosta razpravljala o orožju. Rusija si namreč želi več orožja za vojno v Ukrajini, severnokorejska delegacija… »

Navedbe ZDA: Kim na obisk k Putinu na pogovore o zagotavljanju orožja Moskvi

Delo 05.09.2023
ZDA so prejšnji teden opozorile, da se Rusija že tajno pogaja s Severno Korejo, da bi pridobila strelivo in orožje za vojno v Ukrajini. Severnokorejski voditelj Kim Džong Un naj bi odpotoval v Rusijo, kjer namerava s predsednikom Vladimirjem Putinom… »

Kim Džong Un neuradno načrtuje obisk pri Putinu

RTV Slovenija 04.09.2023
Ameriški mediji ob sklicevanju na zaupne vire poročajo, da namerava severnokorejski voditelj Kim Džong Un kmalu obiskati ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ameriški časopis New York Times poroča, da naj bi voditelja razpravljala o možnosti… »

DA BI ZGRADILI PODZEMNO ŽELEZNICO SO PREMESTILI SLAVOLOK: Po končani gradnji ga bodo vrnili nazaj (VIDEO)

Regional 03.09.2023
Zaradi gradnje podzemne železnice so v četrtek v francoskem mestu Toulouse za 33 metrov premaknili tisoč ton težak slavolok. Za premestitev spomenika borcem prve svetovne vojne so po podatkih mestnih oblasti uporabili motorizirane ploščadi, po koncu… »

PEKLENSKI PRIZORI: Požar na otoku Tenerife se vztrajno širi, evakuirali že okrog 26.000 ljudi (FOTO, VIDEO)

Regional 19.08.2023
Zaradi uničujočega gozdnega požara na Tenerifih so davi na severu otoka začeli evakuacijo prebivalcev še šestih vasi, je sporočil predsednik vlade Kanarskih otokov Fernando Clavijo. Dodal je, da bo to verjetno eden najhujših požarov na Tenerifih… »

Turške sile napadle mirovne sile ZN

SiolNET 18.08.2023
Misija Združenih narodov na Cipru (UNFICYP) je turške sile na otoku obtožila, da so napadle modre čelade, potem ko so ti poskušali preprečiti "nedovoljena gradbena dela" v bližini etnično mešane vasi Pyla na območju pod nadzorom ZN. Ciprska… »

Državo pesti huda prehranska kriza, Kim Džong Un obiskal obupane kmete

SiolNET 18.08.2023
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je obiskal več kmetij, ki jih je v zadnjem obdobju prizadel tajfun Khanun, so danes poročali tamkajšnji državni mediji. Spremljal je vojaške helikopterje, ki so škropili polja s pesticidi, da bi rešili čim… »

Severnokorejska pravila oblačenja: ženske ne smejo nositi kratkih hlač

RTV Slovenija 16.08.2023
Severna Koreja je v dneh, ko so se temperature v državi dvignile nad 30 stopinj, začela striktno izvajati zakon, ki ženskam prepoveduje kratke hlače. Kot je v dekretu zapisal voditelj Kim Džong Un, so kratke hlače na ženskah znak "kapitalistične… »

Zakaria se iz Juventusa seli k Monacu, Arsenal ima novega vratarja

SiolNET 15.08.2023
Švicarski nogometni reprezentant Denis Zakaria bo kariero nadaljeval pri francoskem prvoligašu Monacu. Kot so potrdili pri monaškem klubu, je 26-letnik z novo sredino podpisal petletno pogodbo do junija 2028. Zakaria je v Monako prišel iz… »

Kim Džong Un ukazal drastično povečanje proizvodnje orožja

RTV Slovenija 14.08.2023
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je orožarski industriji ukazal, naj drastično poveča proizvodnjo raket in streliva, da bo zagotovila "prevladujočo vojaško moč" Severne Koreje. Južna Koreja in ZDA se medtem pripravljajo na vnovične vojaške… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem