Slovenija arhiv novic 03.01.2023

NA CESTAH LANI MANJ SMRTNIH ŽRTEV: Najpogostejša vzroka za tragičen izid nepravilna smer vožnje in hitrost

Regional 03.01.2023
Po sedanjih podatkih Agencije za varnost prometa je lani na slovenskih cestah umrlo 14 motoristov, kar je manj kot polovica v primerjavi z letom prej. Sta pa umrla dva kolesarja več in prvič na slovenskih cestah tudi dva voznika e-skirojev… »

Pravna mreža ljudem v pomoč pri pridobivanju osebnih zdravnikov

24ur 03.01.2023
V Pravni mreži za varstvo demokracije so se namenili ponuditi pravno pomoč osebam, ki kljub plačevanju zdravstvenega zavarovanja ne morejo pridobiti osebnega zdravnika, saj menijo, da jim je s tem kršena zakonska pravica. Kot je pojasnila Anuška… »

Iz pepelnate puščave na Krasu že "poganja" novo, zeleno življenje

Svet24 03.01.2023
»Vsi smo bili ena sama velika in usklajena ekipa s skupnim ciljem v boju proti grozeči nevarnosti, požarni stihiji,« se po skoraj šestih mesecih od največjega požara v naravi pri nas spominja poveljnik novogoriških poklicnih gasilcev Simon… »

ZAKAJ SE OZRAČJE PRI NAS SEGREVA HITREJE? Višina morja na slovenski obali višja za 11 cm

Regional 03.01.2023
Ozračje v Sloveniji se zaradi geografskih značilnosti segreva hitreje od svetovnega povprečja, v Poročilu o okolju v Republiki Sloveniji 2022 med drugim navaja Agencija RS za okolje (Arso). Tudi v teh dneh je pri nas nadpovprečno toplo vreme za ta… »

Petrol cene goriv dvignil že v nedeljo in razjezil vlado

Zurnal24 03.01.2023
Na Hrvaškem so se danes, potem ko je vlada višino trgovske marže z novo uredbo vrnila na raven iz junija 2022, zvišale cene pogonskih goriv. Petrol je cene pogonskih goriv na Hrvaškem s Croduxom zvišal že v nedeljo. S tem je povzročil za novo… »

POZIV OBČANOM, KI BI KARKOLI VIDELI ALI VEDELI: Primorski policisti iščejo roparja

Regional 03.01.2023
Kot smo že poročali, je minulo soboto ob 18.25 prišlo do ropa Petrolovega bencinskega servisa na Cesti IX. korpusa v Solkanu. Moški je bil zamaskiran, prodajalcu pa je zagrozil z nožem. Fotografija je simbolična. Moški je s kraja pobegnil skozi… »

EU je podprla testiranje potnikov s Kitajske, EDCD meni, da to ni upravičeno

24ur 03.01.2023
Kitajska vlada je ostro kritizirala zahteve glede testiranja na covid-19, ki so jih številne države uvedle za potnike s Kitajske, ter zagrozila s povračilnimi ukrepi. Za kakšne ukrepe naj bi šlo, še ni povsem jasno. Velika večina držav članic EU… »

Sporazum o sodelovanju med Listo Zorana Jankovića in Gibanjem Svoboda

Mladina 03.01.2023
Ta med drugim vsebuje šest projektov mestno-državnega pomena, kot so izgradnja nove avtobusne in železniške postaje, izgradnja nove mestne negovalne bolnišnice, izgradnja NUK2 in obnova stavbe SNG Drama Ljubljana. Vodji svetniških skupin Liste… »

VLOŽENA TOŽBA ZOPER TELEKOM, SLEDI A1, TELEMACH IN T2: Zaradi enostranskih sprememb pogodb z naročniki, tudi cene

Regional 03.01.2023
VZMD je konec leta izpolnil novembrsko grožnjo in zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni višini 122,69 milijona evrov vložilo kolektivno tožbo zoper telekomunikacijskega operaterja Telekom Slovenije. Še v tem mesecu bodo vložene tudi… »

Trgovci znova opozorili vlado

Zurnal24 03.01.2023
Od vlade Trgovinska zbornica Slovenije pričakuje ustrezno rešitev. V Trgovinski zbornici Slovenije (TZS) pozdravljajo odločitev vlade, da omeji cene elektrike za mikro, mala in srednja podjetja. Skrbi pa jih, ker ukrep ne vključuje velikih podjetij… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem