Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Družina Roglič se je povečala za enega člana!

Zurnal24 03.01.2023
Primož Roglič je še drugič postal očka! Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je na sociailnih omrežjih razkril veselo novico! Slednja sicer ni povezana z dirkanjem ali njegovo rehabilitacijo po poškodbi, a bo zagotovo razveselila vsakega… »

Smrti vojakov v ukrajinskem napadu odmevajo v Rusiji

Dnevnik 03.01.2023
Sobotni napad ukrajinske vojske na ruske sile v kraju Makijivka v okupiranem Donbasu, v katerem je po navedbah Moskve umrlo 63 vojakov, odmeva tudi znotraj Rusije, predvsem v regiji Samara. V istoimenski prestolnici te regije je danes potekala slovesnost… »

V nesreči v Utahu umrl priznani voznik relija in zvezdnik Youtuba

Dnevnik 03.01.2023
V ameriški zvezni državi Utah je v ponedeljek v nesreči z motornimi sanmi umrl dirkač relija in zvezdnik kanala Youtube Ken Block, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Petinpetdesetletni Američan se je s sanmi vozil na strmem pobočju in doživel… »

Na enem mestu: vse pomoči za podjetja in gospodinjstva ob visokih cenah elektrike in zemeljskega plina

Finance.si 03.01.2023
Za podjetja in gospodinjstva so v veljavi različni ukrepi za zniževanje stroškov energentov in električne energije. Tako za gospodinjske kot poslovne odjemalce do 31. maja 2023 velja znižanje DDV na 9,5 odstotka za električno energijo, zemeljski… »

DRAŽJE CESTNINE V ITALIJI, AVSTRIJI IN FRANCIJI: Hrvaška uvaja elektronsko vinjeto

Regional 03.01.2023
Vožnja po nekaterih odsekih italijanskih avtocest je z novim letom dražja, kar predstavlja prvo podražitev po letu 2018. Italijanska vlada je večino predlaganih podražitev sicer zavrnila, ponekod v Italiji pa so podražili tudi javni prevoz. Hrvaška… »

Žreb predsednice republike in prvi korak do novega vodstva na RTV

SiolNET 03.01.2023
Predvidoma v četrtek bo predsednica republike Nataša Pirc Musar izvedla žreb, ki je prvi korak do novega vodstva na RTV Slovenija. Tega v osmih dneh po njeni uveljavitvi predvideva novela zakona o RTV Slovenija. Z žrebom bo določila, katerih devet… »

Pred davčno reformo je prišlo do največjih premikov kapitala v zadnjih letih

Necenzurirano 03.01.2023
Zakaj so najvplivnejši in najpremožnejši slovenski podjetniki konec lanskega leta množično obiskovali notarje in davčne svetovalce? Da bi ujeli še zadnji vlak in izkoristili darilo, ki jim ga je dala prejšnja vlada. Največji dobavitelji… »

Olimpija do točke na Koroškem

SiolNET 03.01.2023
Hokejisti HK SŽ Olimpija so v tekmi 36. kroga lige ICEHL v gosteh po podaljšku proti celovški ekipi KAC izgubili s 3:4 (1:1, 1:2, 1:0; 0:1). Sportal Olimpija po preobratu končala negativni niz KAC Celovec : SŽ Olimpija 4:3 (1:1, 2:1, 0:1; 1:0)… »

Celjska bolnišnica: Krivca za zamenjavo bolnikov sistemski nadzor ni opredelil

RTV Slovenija 03.01.2023
Napaka, povezana z zamenjavo identitete dveh bolnikov, je nastala v procesu predaje bolnika, neposrednega storilca napake pa tudi ta nadzor ni opredelil, so v odzivu na sistemski nadzor navedli v Splošni bolnišnici Celje. Urad za nadzor, kakovost in… »

Ronaldo razkril, zakaj se je odločil za Savdsko Arabijo

Zurnal24 03.01.2023
Cristiano Ronaldo je mnenja, da je v Evropi podrl že vse rekorde, zdaj si jih želi še v Aziji. Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je bil danes predstavljen kot novi član savdskega kluba Al-Nasr iz Rijada. "Moja pogodba je posebna, saj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem