Arhiv novic 04.01.2023

Država za sto tisočakov najela Luko Dončića

Zurnal24 04.01.2023
Za promocijo bo Slovenska turistična organizacija (STO) lahko še naprej uporabljala ime in podobo košarkarskega zvezdnika. Po pogajanjih je Slovenska turistična organizacija sklenila sodelovanje z Luko Dončićem, točneje njegovim podjetjem Luka99… »

Pod Žabčami bo na voljo 12 parcel za hiše, nad Šentviško Goro deset

Primorske 04.01.2023
Po daljšem času bo Občina Tolmin uredila dva kompleksa za gradnjo stanovanjskih hiš, iščejo tudi najboljšo rešitev za blokovsko naselje Cvetje v bližini bodoče tolminske obvoznice. V Žabčah bo na voljo 12 parcel, na Šentviški Gori deset, na… »

Po hudi nesreči je igralec objavil prvo fotografijo

SiolNET 04.01.2023
Jeremy Renner, znani ameriški igralec, ki se je 1. januarja poškodoval v nesreči s teptalnikom snega, se je na Instagramu zahvalil za vso podporo in prijazne besede. View this post on Instagram A post shared by Jeremy Renner (@jeremyrenner) "Hvala vsem… »

NA MEJI NI VEČ ZASTOJEV, SO PA NA CESTNINSKIH POSTAJAH: Dvig zapornic na Jelšanah in Obrežju?

Regional 04.01.2023
Hrvaško ministrstvo za promet, pomorstvo in infrastrukturo načrtuje ukinitev cestninskih postaj ob mejnih prehodih Obrežje in Jelšane, na katerih po odpravi mejnega nadzora nastaja velika gneča, je za hrvaški časnik Jutarnji list potrdil minister… »

Nepovratna sredstva Eko sklada za sončne elektrarne in ogrevanje v stavbah z več deli

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: Wikipedia Eko sklad je 30. decembra objavil dva nova javna poziva, in sicer za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo in skupne naložbe v ogrevanje stavb z vsaj tremi deli. Eko sklad namenja 10 milijonov evrov… »

Silvestrovanje v Slovenski Bistrici: končalo se je s hudimi telesnimi poškodbami

Slovenske novice 04.01.2023
Zaradi razjasnitve dogodka policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na interventno številko. V Slovenski Bistrici se je na Trgu svobode, ob silvestrovanju na prostem, pri uporabi pirotehničnih izdelkov takoj po polnoči… »

Slovenija se je zadolžila za 1,5 milijarde evrov

Delo 04.01.2023
Ministrstvo za finance se je odločilo za izdajo desetletne trajnostne obveznice. V nadaljevanju preberite: Država je v prvi letošnji zadolžitvi zbrala 1,5 milijarde evrov, kar bo predvidoma zadoščalo za pokrivanje potreb proračuna v prvi četrtini… »

Tako bo Kanada ukrotila naraščujoče cene nepremičnin

SiolNET 04.01.2023
V Kanadi je z novim letom začela veljati dvoletna prepoved nakupa stanovanj za tujce. Ob tem veljajo nekatere izjeme za mednarodne študente, prosilce za status begunca in obiskovalce z začasnim delovnim dovoljenjem. Z zakonom želi vlada Justina… »

Na Hrvaškem v zadnjih petih dneh umrlo 50 covidnih bolnikov

SiolNET 04.01.2023
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 385 novih primerov okužbe z virusom sars-cov-2, število aktivnih primerov pa je danes 2.375, so sporočili s hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Umrlo je osem ljudi, v zadnjih petih dneh pa skupno 50… »

ŠOK OB POGLEDU V AVTO: Imel je sedem sedežev, v njem pa kar 23-članska družina!

Regional 04.01.2023
Policisti na meji med nemškim mestom Weil am Rhein in švicarskim Baslom so bili v ponedeljek zjutraj priča nenavadnemu prizoru, ko so v avtomobilu, ki so ga ustavili, našteli kar 23 članov družine na poti iz Poljske v Bern. Vozniku grozi globa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem