Arhiv novic 04.01.2023

Ob otoplitvi na dan pokukali prvi zvončki, a zima bo še pokazala zobe

Svet24 04.01.2023
Ozračje v Sloveniji se zaradi geografskih značilnosti segreva hitreje od svetovnega povprečja, doživeli smo najtoplejše silvestrovo in najtoplejši prvi dan novega leta v zgodovini meritev. Kakšna je srednjeročna napoved vremena in kako se je… »

Mladeničem so bili všeč bakreni žlebovi na pokopališču

Svet24 04.01.2023
V zavetju mraka je trojica mladeničev postopala po pokopališču v Jesenicah na Dolenjskem. Nekomu so se zdeli sumljivi. Ta nekdo je poklical policijo in policisti so se odpeljali do pokopališča, da preverijo njihove namene. V bližini pokopališča so… »

Slabe novice za Đokovića: spet ne bo smel igrati

SiolNET 04.01.2023
Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev, kot kaže, tudi letos ne bo smel igrati na nekaj turnirjih v ZDA. Ameriške oblasti so namreč podaljšale pogoj, da morajo biti tujci ob vstopu v ZDA dvakrat cepljeni. Novak Đoković, ki je trenutno… »

Putin odredil uporabo novih hipersoničnih raket: protiletalska obramba jih tako rekoč ne more ustaviti

Slovenske novice 04.01.2023
Nove hipersonične manevrirne rakete cirkon so izjemno hitre in imajo doseg več kot 500 kilometrov. Ruski predsednik Vladimir Putin je odredil uporabo nove hipersonične manevrirne rakete cirkon. S tovrstnimi raketami je bila opremljena ruska fregata… »

KOMAJ SO GA UVEDLI, SO ŽE TEŽAVE: V obtoku namesto evrov filmski rekviziti

Regional 04.01.2023
Hrvaška policija je po uvedbi evra kot nacionalne valute na Hrvaškem državljane pozvala k previdnosti. Policija namreč prejema vse več prijav, ko prevaranti namesto pravih evrskih bankovec uporabljajo replike, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina… »

Sloveniji bosta pri zdravstveni reformi pomagali Estonija in Finska #video

SiolNET 04.01.2023
Sloveniji bosta pri zdravstveni reformi, ki naj bi zaživela leta 2024, pomagali Estonija in Finska, je po srečanju s predstavniki estonskega zavoda za zdravstveno zavarovanje pojasnil zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan. V reformo bi lahko po… »

V začetku leta v večjem delu Evrope zabeležili rekordno visoke temperature

Primorske 04.01.2023
Novoletna praznovanja so v številnih evropskih državah potekala ob neobičajno visokih temperaturah, rekordne vrednosti pa so dosegle tudi temperature prvih januarskih dni. Nacionalni rekordi so padli v osmih državah na celini, regionalni pa v treh. V… »

Infantino se brani pred očitki po selfiju ob Pelejevi krsti

RTV Slovenija 04.01.2023
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino se je znašel pod plazom kritik, ker je z nekaterimi nekdanjimi brazilskimi reprezentanti posnel selfie ob odprti krsti umrle brazilske legende Peleja. Številni so to potezo označili kot… »

Zaradi golote, posnete pred 54 leti, zahtevata 500 milijonov dolarjev

Delo 04.01.2023
Zvezdi Zeffirellijevega kultnega filma Romeo in Julija Olivia Hussey in Leonard Whiting sta se po 54 letih od prvega predvajanja odločila za odmevno tožbo. Danes sedemdesetletnika Olivia Hussey in Leonard Whiting sta imela v času snemanja 15 in 16 let… »

Black Eyed Peas med silvestrsko oddajo na Poljskem z mavričnimi trakovi podprli LGBTQ-skupnost

RTV Slovenija 04.01.2023
Ameriška glasbena skupina Black Eyed Peas je na Poljskem poskrbela za razburjenje, saj so njeni člani med silvestrsko oddajo poljske televizije na rokavih nosili mavrične trakove. Poljski državni sekretar, pristojen za človekove pravice, Marcin… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem